Evenimentul Zilei > Monden > Românul Avram Iancu a lăsat competițiile internaționale de înot și se întrece la Chefi la cuțite
Românul Avram Iancu a lăsat competițiile internaționale de înot și se întrece la Chefi la cuțite

Românul Avram Iancu a lăsat competițiile internaționale de înot și se întrece la Chefi la cuțite

Eroul din zilele noastre s-a născut în Petroşani, la poalele Munţilor Parâng, în data. Este bibliotecar și are o familie frumoasă. Poartă cu nume istoric, erou al neamului, iar el are recorduri remarcabile. Mulți nici nu au auzit de el, deși este cu adevărat un erou despre care a vorbit presa internațională.

Este bibliotecar în Petroșani, cu un nume celebru în istorie. Bibliotecarul cu nume istoric Românul cu nume istoric este modest. Românul cu nume istoric spune că este o onoare și o povară numele pe care îl poartă. Vrea să facă lucruri memorabile pentru a onora pe înaintașul său.

Să te numești Avram Iancu nu e ușor! Este numele celui mai mare erou naţional al românilor din Ardeal, unul dintre conducătorii revoluţiei de la 1848 în Transilvania.

Eroul din zilele noastre s-a născut în Petroşani, la poalele Munţilor Parâng, în data de 18 februarie 1976. Este bibliotecar și are o familie frumoasă, soția Ancuța și trei fetițe adorabile. Face sport de la 10 ani. A început cu karate, apoi ciclism, alergare montană și înot.

Românul Avram Iancu a lăsat competițiile internaționale de înot

Avram Iancu este un românul care a reușit să traverseze înot Canalul Mânecii, a înotat Dunărea de la izvoare la vărsare. A parcurs pe Marea Neagră traseul de 680 km dintre Sulina şi Istanbul în 60 de zile, în perioada 2 septembrie 2018-31 octombrie 2018. 50 de zile le-a petrecut efectiv în apă, înotând cu viteze ce au variat între 13,8 km/oră şi 15 km/oră, la o temperatură a apei de 15-16 grade Celsius.

A înotat întregului curs al Dunării, de la izvoare la vărsare, 2860 km, în premieră mondială fără costum de neopren, în 89 de zile, în perioada 20 iunie – 16 septembrie 2017. Pe 30 august 2016, Avram Iancu a finalizat traversarea înot a Canalului Mânecii, fără costum de neopren. A fost o luptă infernală: 62 de km în 17 h și 54 minute.

În 2019, a ocupat locul 3 la una dintre cele mai grele curse de alergare din lume 6633 Arctic Ultra (2019) ducând drapelul României până la capătul lumii. Avram Iancu, celebrul bibliotecar pasionat de înot, a făcut senzație în prima ediție din sezonul 9 „Chefi la cuțite”.

Citiți articolul integral în Rețete și vedete