Evenimentul Zilei > Actualitate > Poliţia Română FACE ANGAJĂRI. Zeci de concurenţi pentru un post de poliţist. Peste 8.400 de dosare au fost depuse
Poliţia Română FACE ANGAJĂRI. Zeci de concurenţi pentru un post de poliţist. Peste 8.400 de dosare au fost depuse

Poliţia Română FACE ANGAJĂRI. Zeci de concurenţi pentru un post de poliţist. Peste 8.400 de dosare au fost depuse

Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) a anunţat că au fost depuse 8.400 de dosare pentru 290 de posturi de ofiţeri, agenţi şi personal contractual scoase la concurs la nivelul diferitelor structuri ale Poliţiei Române.

Dolj este judeţul unde se înregistrează cea mai mare concurenţă, fiind depuse 427 de astfel de cereri, pentru cele 12 posturi scoase la concurs, potrivit agerpres.ro

Potrivit IGPR, candidaţii au manifestat un interes sporit cu precădere pentru posturile de ofiţer şi agent de poliţie (8.314 cereri pentru cele 238 de posturi de ofiţer şi agent, comparativ cu 90 de cereri pentru cele 52 de posturi de personal contractual).

Viitorii poliţişti îşi vor desfăşura activitatea în domenii precum criminalistică, investigaţii criminale, economic, combaterea criminalităţii organizate, comunicare şi relaţii publice, resurse umane, intervenţii şi acţiuni speciale, cazier judiciar, statistică şi evidenţă operativă, poliţie rutieră, etc.

"Menţionăm faptul că, în cursul anului trecut, s-a reuşit reducerea cu 4% a deficitului de personal de la nivelul Poliţiei Române şi se preconizează ca, până la finalul lui 2019, acesta să mai scadă cu alte 4 procente", se arată în comunicat.