Evenimentul Zilei > Actualitate > Poliția Locală sancționează Ministerul de Interne
Poliția Locală sancționează Ministerul de Interne

Poliția Locală sancționează Ministerul de Interne

Fapt nemaiîntâlnit pe plaiuri mioritice: pe o autospecială a MAI, aflată în dotarea Secției 4 Poliție, a fost lipit un avertisment pentru parcare neregulamentară. Cel care a pus documentul în parbrizul mașinii inscripționate cu însemnele Poliției Române este un polițist local din Sectorul 1.

Polițistul local îl avertizează pe conducătorul auto al autovehiculului înmatriculat cu număr de MAI că riscă să fie sancționat cu 4-5 puncte amendă și 3 puncte de penalizare pentru staționarea neregulamentară pe trotuar, așa cum se poate observa din fortografia difuzată de de SPR Diamantul.

Numai că o autospecială este condusă, cu schimbul, de cei care intră în ture. Problema este că, susțin oameni oficiali din Poliția Română, deși legislația le permite polițiștilor locali să amendeze sau să ridice, chiar, autoturisme parcate neregulamentar,  aceeași lege face excepție pentru autospecialele Poliției, Jandarmeriei, pompierilor sau ale Ambulanței.

Avertismentul dat de Poliția Locală Sector 1 survine, însă, la scurt timp după un conflict între un polițist de la Brigada Rutieră și unul local care a refuzat să se legitimize, fapt anchetat, acum, la nivelul Brigăzii Rutiere.

În acest caz, însă, ar fi vorba despre o mașină a Secției 4 Poliție care nu mai fusese folosită de ceva vreme, din cauza unor defecțiuni.

„Este o problemă reală lipsa parcărilor  autospecialelor de poliție. Polițiștii sunt nevoiți să le lase pe unde pot, în jurul secțiilor. Apoi, multe mașini sunt defecte și sunt lăsate pe unde se găsește loc. În acest caz, însă, cred că este vorba despre o dispută generată de conflictul dintre agentul de la Poliția Rutieră și cel de la Poliția Locală”, a declarat, pentru EVZ, Iulian Surugiu, președintele Sindicatului Național al Agenților de Poliție (SNAP).