Evenimentul Zilei > Social > Poliția din Spania a arestat escrocul care a păcălit o companie din SUA. Prejudiciul se ridică la valoarea de șapte miliarde de dolari
Poliția din Spania a arestat escrocul care a păcălit o companie din SUA. Prejudiciul se ridică la valoarea de șapte miliarde de dolari

Poliția din Spania a arestat escrocul care a păcălit o companie din SUA. Prejudiciul se ridică la valoarea de șapte miliarde de dolari

Administratorul unei companii de consumabile medicale a fost arestat după ce a înșelat o firmă americană în timpul pandemiei de COVID-19. Prejudiciul se ridică la aproximativ șapte milioane de dolari.

Ofițerii Poliției Naționale din Spania l-au arestat pe administratorul unei companii de consumabile medicale care a păcălit o companie din SUA în timpul pandemiei de COVID-19. Statele Unite au fost una dintre țările cele mai afectate de coronavirus. Bărbatul arestat a înșelat compania americană cu o comandă de măști de protecție în valoare de 3,5 milioane de dolari.

Bărbatul a fost arestat în Eivissa. El a fost acuzat că nu a furnizat companiei măștile de protecție pentru care primise deja banii. În plus, anchetatorii au adăugat că administratorul companiei de consumabile medicale a profitat de situația generată de virusul COVID-19 în primele luni ale pandemiei și a crescut prețul produselor. Atunci a existat o lipsă globală de măști pe piață. Poliția din Spania a mai declarat că inculpatul a spus că a trimis un transport de mănuși de nitril în SUA, dar compania nu a primit pachetul nici în ziua de azi.

Un administrator a făcut o pagubă de aproape șapte milioane de dolari unei firme din SUA

„Administartorul a promis că va livra un lot de mănuși acestei companii americane în valoare totală de 6.824.604 dolari (6.253.862 de euro), dar materialul nu a ajuns niciodată la destinație”, se arată comunicatul de presă al poliției. Oamenii legii au mai adăugat că administratorii companiei din SUA au vrut să recupereze sumele de bani care au fost achitate prin transfer bancar. În cele din urmă, firma înșelată a obținut doar 3,5 milioane de dolari din suma totală.

Poliția din Spania a explicat că banii au fost transferați la acea vreme către companii chineze sau direct către conturile escrocilor. „Au fost găsite probe că o parte din banii obținuți prin presupusa fraudă, aproximativ 3,5 milioane de dolari, au fost deturnați în conturile unor terțe persoane fizice și juridice, iar de acolo au ajuns în contul personal al persoanei cercetate”, se mai arată în comunicat. Restul de bani au ajuns către companii din China. Bărbatul din Spania a fost acuzat oficial de înșelăciune și falsificare de documente după ce poliția a găsit acte false în locuința sa, potrivit Infoactual.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: