Evenimentul Zilei > International > Joe Biden ar putea vizita Europa luna viitoare, pentru a marca împlinirea unui an de la începerea războiului în Ucraina
Joe Biden ar putea vizita Europa luna viitoare, pentru a marca împlinirea unui an de la începerea războiului în Ucraina

Joe Biden ar putea vizita Europa luna viitoare, pentru a marca împlinirea unui an de la începerea războiului în Ucraina

Președintele american Joe Biden ia în considerare o vizită în Europa, luna viitoare, cu scopul de a marca un an de la invazia rusă în Ucraina, începută la 24 februarie 2022.

Potrivit presei internaționale, sunt luate în considerare vizite în mai multe țări europene, printre care se află și Polonia. Cu ocazia împlinirii unui an de la invazia rusă, SUA ar putea anunța un nou ajutor militar pentru Ucraina.

În prezent, administrația președintelui american analizează modalitățile prin care Joe Biden ar putea marca un an de la începerea războiului.

Joe Biden vrea să facă o vizită în Europa

Vizita are ca scop principal atragerea atenției asupra rezistenţei Ucrainei în faţa campaniei militare brutale a Rusiei şi pentru a reafirma solidaritatea SUA cu poporul ucrainean în momentul în care conflictul intră într-o nouă fază.

Un alt motiv al deplasării președintelui american este acela de a crea un moment la fel de semnificativ cum a fost acela din decembrie, când Volodimir Zelenski a vizitat SUA, pentru a menţine vie dorinţa de sprijinire a Ucrainei, a declarat una dintre surse, familiarizată cu discuţiile.

Astfel, se are în plan ca Joe Biden să susțină un discurs despre acest punct critic al războiului şi să sublinieze necesitatea de a rămâne uniţi în continuare. O vizită în Europa luna viitoare i-ar permite lui Biden să se angajeze în diplomație personală cu liderii cheie de pe continent, în timp ce lucrează pentru a menține unitatea în cadrul alianței SUA-Europa.

Președintele american plănuiește să meargă în Polonia

Imediat după invazia rusă în Ucraina, Biden a făcut în martie anul trecut o vizită în Polonia, încercând printr-un discurs să arate că SUA vor rămâne unite cu Ucraina și cu toții aliații ei în lupta împotriva Rusiei.

Discursul său de atunci a stârnit o serie de controverse, după ce a spus că Putin „nu poate rămâne la putere”, potrivit jurnaliștilor de la NBC News.

Aceleași informații au fost publicate și de CNN, care a scris că o vizită a lui Biden este plănuită în Europa, însă e puțin probabil să ajungă în Ucraina, având în vedere situația din țară și problemele de securitate.

Și vicepreședinta Kamala Harris este de asemenea așteptată să vină în Europa luna viitoare, prin participarea la Conferința de Securitate de la München, unde războiul din Ucraina va fi principalul subiect de discuție între liderii mondiali.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: