Evenimentul Zilei > International > Joe Biden vrea un al doilea mandat la Casa Albă. Strânge deja fonduri pentru campania electorală
Joe Biden vrea un al doilea mandat la Casa Albă. Strânge deja fonduri pentru campania electorală

Joe Biden vrea un al doilea mandat la Casa Albă. Strânge deja fonduri pentru campania electorală

Joe Biden intenționează să candideze pentru un al doilea mandat de președinte al Statelor Unite. Se așteaptă ca anunțul oficial să fie făcut la începutul lunii februarie. Scandalul documentelor secrete găsite la locuința sa l-a afectat însă pe Joe Biden, care a pierdut o parte din încrederea americanilor.

Joe Biden își dorește un al doilea mandat la Casa Albă. Liderul american nu a anunțat încă oficial că va candida la alegerile prezidențiale din 2024, dar staful său de campanie organizează deja mai multe evenimente de strângere de fonduri, ce vor avea loc în primăvară, în New York şi Philadelphia, relatează Reuters.

„Ni s-a spus să ne aşteptăm ca evenimentele de strângere de foduri să ia avânt în martie sau aprilie”, a declarat presei americane un democrat care l-a ajutat pe Joe Biden să strângă fonduri și pentru campania electorală din 2020.

Campanie scumpă

Joe Biden a declarat de mai multe ori că își dorește încă un mandat de președinte al SUA, dar și-a anunțat încă oficial candidatura. Presa de peste Ocean scrie că anunțul ar putea fi făcut după discursul despre starea naţiunii, care este programat pe 7 februarie.

Potrivit stafului de campanie al liderului american, se așteaptă ca Joe Biden să primească donații de aproximativ un miliard de dolari. Potrivit presei americane acest lucru ar însemna că urmează cea mai scumpă campanie electorală din istoria Statelor Unite.

Multe provocări

De asemenea, pe Joe Biden, care a împlinit în luna noiembrie 80 de ani, îl așteaptă mai multe provocări. El va trebui să călătorească foarte mult pentru a participa fizic la mitingurile electorale ce vor avea în loc în toate statele americane. În 2020, din cauza pandemiei, campania pentru alegerile prezidențiale s-a desfășurat mai mult online.

Potrvit unui sondaj de opinie publicat de Reuters, Joe Biden a pierdut în ultima lună o parte din susținerea americanilor, el fiind creditat acum cu o cotă de încredere de 40%, mult sub cifrele de la începutul mandatului.

Potrivt sursei citate, această scădere în ceea ce privește popularitatea președintelui american a fost cauzată de criticile dure ale republicanilor privind documentele secrete găsite în ultimele luni în locuinţa sa din statul Delaware, scrie Agerpres.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: