Evenimentul Zilei > International > Poliția din Rusia l-a arestat pe fratele lui Alexei Navalnîi. Care sunt acuzațiile pentru care a fost reținut
Poliția din Rusia l-a arestat pe fratele lui Alexei Navalnîi. Care sunt acuzațiile pentru care a fost reținut

Poliția din Rusia l-a arestat pe fratele lui Alexei Navalnîi. Care sunt acuzațiile pentru care a fost reținut

În Rusia continuă scandalul creat în jurul opozantului Alexei Navalnîi. A fost reținut de autorități și fratele acestuia.

În Rusia, scandalul din jurul lui Alexei Navalnîi, unul dintre opozanții lui Vladimir Putin, continuă. Și fratele acestuia a fost reținut. Evenimentul s-a produs, miercuri. Poliția a efectuat raiduri la birourile organizaţiei lui Navalnîi, Fondul de luptă împotriva corupţiei, şi la alte câteva proprietăţi legate de acesta.

Autorităţile ruse şi-au extins percheziţiile contra lui Alexei Navalnîi şi colaboratorilor săi apropiaţi. Acţiunile au avut loc în cadrul unei anchete a Ministerului de Interne. Pentru încălcarea „normelor sanitare” în vigoare din cauza epidemiei de COVID-19, după manifestaţiile desfăşurate sâmbătă în numeroase oraşe ruse, la apelul echipei lui Navalnîi. Peste 3.500 de persoane au fost arestate în timpul manifestațiilor.

Putin neagă informația din film

Alexei Navalnîi a fost reținut la data de 17 ianuarie și se află încarcerat la un penitenciar din apropierea capitalei Moscova. El a prezentat un film în care apare un palat somptuos. În valoare de 1 miliard de euro, construcția i-ar aparține președintelui Vladimir Putin. Acesta a negat informația.

„Nu am văzut acest film, din lipsă de timp. Nimic din ce este prezentat în el ca fiind bunurile mele nu îmi aparţine, mie sau apropiaţilor mei”, a firmat liderul de la Kremlin.

Mesajul transmis de Alexei Navalnîi, de la închisoarea din Rusia

Din închisoare, opozantul liderului de la Kremlin a transmis un mesaj. El a dat asigurări că nu are de gând să-și pună capăt zilelor. „Pentru orice eventualitate! Nu am de gând să mă spânzur de fereastra celulei sau să-mi tai venele cu o lingură ascuţită”.

„Merg pe scări cu foarte mare grijă şi zilnic mi se ia tensiunea, astfel că ipoteza unui infarct subit este exclusă. Sunt stabil din punct de vedere emoţional şi psihologic”. A mai transmis opozantul aflat în arest.

În ceea ce privește manifestațiile de susținere, poliția din Rusia a fost clară. „Orice tentativă de a organiza un eveniment public neautorizat şi orice acţiune provocatoare vor fi considerate o ameninţare la adresa ordinii publice. Și vor fi reprimate fără întârziere”. Anunțau autoritățile de la Moscova.