Evenimentul Zilei > International > Alexei Navalnîi, mesaj din închisoare: „Ipoteza unui infarct subit este exclusă”
Alexei Navalnîi, mesaj din închisoare: „Ipoteza unui infarct subit este exclusă”

Alexei Navalnîi, mesaj din închisoare: „Ipoteza unui infarct subit este exclusă”

Alexei Navalnîi, principalul contestatar al președintelui Vladimir Putin, a transmis primul său mesaj din închisoare.

După ce în urmă cu câteva zile a fost încarcerat într-o închisoare de maximă securitate din Rusia, Alexei Navalnîi, principalul contestatar al președintelui Vladimir Putin, a transmis primul său mesaj public.

Alexei Navalnîi transmite că este stabil emoțional și psihic și că are mare grijă de el.

„Pentru orice eventualitate! Nu am de gând să mă spânzur de fereastra celulei sau să-mi tai venele cu o lingură ascuţită”. Mesajul a fost transmis de  Navalnîi pe pagina sa oficială de Instagram, scrie The Moscow Times.

Alexei Navalnîi, mesaj din închisoare: „Ipoteza unui infarct subit este exclusă. Sunt stabil”

„Merg pe scări cu foarte mare grijă şi zilnic mi se ia tensiunea, astfel că ipoteza unui infarct subit este exclusă. Sunt stabil din punct de vedere emoţional şi psihologic”, a spus opozantul rus.

Cel puţin 40.000 de oameni au ieşit în stradă la îndemnul lui Navalnîi

Cel puţin 40.000 de oameni s-au adunat sâmbătă în centrul Moscovei pentru a protesta în semn de sprijin pentru opozantul încarcerat Aleksei Navalnîi, estimează Reuters. Autorităţile au anunţat că protestele din Moscova şi zeci de alte oraşe sunt ilegale. Iar poliţia a reţinut peste 2.500 de manifestanţi au fost arestaţi sâmbătă, potrivit ONG-ului de specialitate OVD Info.

Poliţia rusă a reţinut-o sâmbătă pe Iulia Navalnîia, soţia principalului opozant al Kremlinului, la un protest care are loc la Moscova. După câteva ore, a fost eliberată.

Și la Berlin aproximativ 2.000 de persoane au manifestat sâmbătă pentru eliberarea opozantului rus Alexei Navalnîi, aflat în arest la Moscova.

Uniunea Europeană cere eliberarea lui Aleksei Navalnîi şi această reuniune ar urma să prilejuiască o reflecţie asupra măsurilor care pot fi luate pentru a sprijini această cerere.

CITEȘTE ȘI Imagini îngrozitoare cu un pensionar legat de copac de către autorităţi! De ce a fost pedepsit. FOTO

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.