Evenimentul Zilei > International > UE îi cere de la obraz lui Putin să-l elibereze pe Alexei Navalnîi
UE  îi cere de la obraz lui Putin să-l elibereze pe Alexei Navalnîi

UE îi cere de la obraz lui Putin să-l elibereze pe Alexei Navalnîi

Vineri, președintele Consiliului European, Charles Michel, l-a sunat pe liderul de la Kremlin și i-a cerut „eliberarea imediată” a opozantului Alexei Navalnîi.

UE  îi cere de la obraz lui Putin să-l elibereze pe Alexei Navalnîi. De data asta prin vocea președintelui Consiliului European, Charles Michel.

Înaltul oficial european l-a sunat pe liderul de la Kremlin și i-a cerut „eliberarea imediată” a opozantului Alexei Navalnîi.

Charles Michel i-a comunicat lui Putin „îngrijorarea gravă” faţă de situaţia celui mai critic opozant faţă de Kremlin.

Charles Michel a făcut un apel la „respectarea integrală şi necondiţionată a drepturilor”, potrivit  unui comunicat de la Bruxelles după convorbirea telefonică, scrie Agerpres.

UE cere anchetarea tentativei de asasinare a disidentului

Michel, care prezidează summiturile UE, a insistat şi ca „Rusia să treacă urgent la anchetarea completă şi transparentă a tentativei de asasinat” împotriva lui Navalnîi.

Charles Michel l-a informat pe Putin cu privire la decizia de a convoca „o dezbatere strategică privind relațiile UE-Rusia” la summitul european din martie.

Alexei Navalnîi a fost otrăvit în august anul trecut cu agent neurotoxic Noviciok. Substanța, mortal, este  de tipul celor dezvoltaţi în fosta Uniune Sovietică.

Trei laboratoare europene au declarat că Alexei Navalnîi a fost otrăvit cu o substanță din familia Noviciok.

Otrăvirea disidentului a tensionat și mai mult relațiile dintre Rusia și Occident. Care a imputat Moscovei tentativa de asasinare a lui Navalnîi.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE