Evenimentul Zilei > International > Poliția din Austria curăță țara de extremiști și islamiști! Zeci de suspecți arestați după razii de amploare
Poliția din Austria curăță țara de extremiști și islamiști! Zeci de suspecți arestați după razii de amploare

Poliția din Austria curăță țara de extremiști și islamiști! Zeci de suspecți arestați după razii de amploare

Poliţia a arestat 30 de persoane în mai mult de 60 de percheziţii întreprinse. luni, în patru regiuni diferite ale Austriei, având legătură cu mişcările islamiste Fraţii Musulmani şi Hamas.

Poliţia austriacă a arestat 30 de persoane în mai mult de 60 de percheziţii întreprinse luni în patru regiuni diferite ale Austriei, având legătură cu mişcările islamiste Frăţia Musulmană şi Hamas, a anunţat Parchetul, operaţiune fără legătură aparentă cu atentatul comis săptămâna trecută la Viena, informează dpa, Reuters şi AFP, potrivit Agerpres.

Ancheta, care a fost demarată în urma cu circa un an, vizează „peste 70 de suspecţi şi mai multe asociaţii bănuite că susţin şi aparţin de organizaţiile teroriste Frăţia Musulmană şi Hamas”, anunţă biroul procurorilor din regiunea Stiria.

Hamas, care a câştigat alegerile parlamentare în teritoriile palestiniene în 2006, a fost fondată ca ramură a Frăţiei Musulmane. Hamas este desemnată organizaţie teroristă de către SUA şi UE. Frăţia Musulmană nu se află pe lista neagră a organizaţiilor teroriste, însă procurorii susţin că investighează legăturile între cele două organizaţii.

Raidurile de luni au fost întreprinse în patru dintre cele nouă regiuni ale Austriei: în Stiria, a cărei capitală este Graz, în Carintia, Viena şi Austria de Jos.

Poliţia austriacă a arestat până acum 10 suspecţi în conexiune cu atacul comis săptămâna trecută de un bărbat de 20 de ani care fusese condamnat anterior pentru că încercase să se ralieze grupării Stat Islamic în Siria.

Sute de oficiali implicați

La primele ore ale dimineții, poliția a demarat „Operațiunea Ramses” în Stiria, Carintia, Viena și Austria Inferioară, arată publicația Krone, citată de Știridiaspora.

„Luăm măsuri împotriva acestor organizații criminale, extremiste și inumane cu cea mai mare severitate și toate posibilitățile statului de drept”, a declarat ministrul de interne Karl Nehammer. Acțiunea nu a fost direct legată de atacul terorist de la Viena.

După cum au raportat sursele citate, procuratura din Graz investighează peste 70 de suspecți, precum și mai multe asociații și societăți suspectate că aparțin și susțin grupurile teroriste Frăția Musulmană și Hamas.

Potrivit poliției din Stiria, câteva sute de oficiali din toată Austria au fost implicați în acțiune. Forțele speciale, cum ar fi manipulatorii de câini de serviciu, ofițerii de poliție criminală și oamenii de la Oficiul de Stat pentru Protecția Constituției, erau acolo de la ora 5 a.m.

Rezultatele anchetei de până acum arată că reprezentanții Frăției Musulmane din Austria, indiferent de țările lor de origine, susțin activitățile Hamas, care a fost fondată în 1987 ca ramură a Frăției Musulmane. Hamas își propune să distrugă statul Israel și să înființeze un stat islamic cu capitala la Ierusalim. Prin urmare, această strategie Hamas trebuie privită ca parte a strategiei generale a Frăției Musulmane.

 

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: