Amenințați cu moartea de extremiștii turci, miniștrii Austriei cer protecția poliției!
- Ovidiu Drugă
- 3 iulie 2020, 09:09
Ministrul austriac de Interne, Karl Nehammer, și colega sa de la Ministerul Integrării, Susanne Raab, au fost puși sub protecția poliției în urma amenințărilor cu moartea venite de la celebra organizație „Lupii Cenușii” a ultra-naționaliștilor turci.
Ambii miniștri, care sunt membri ai Partidului Poporului austriac al cancelarului Sebastian Kurz, sunt păziți, încă de miercuri seară, de unitatea de elită Cobra a poliției din Austria. „Nu sunt intimidată de amenințări. Nu voi da înapoi și voi continua să iau măsuri decisive împotriva ideologiilor extremiste, cum ar fi islamul politic și influențele din Turcia ”, a spus ministrul integrării, Raab.
Amenințările cu moartea vin pe fondul unor ciocniri repetate la Viena între manifestanții Partidului Muncitorilor Muncitori din Kurdistan (PKK) și aliații lor din Antifa, de o parte, și ultranaționaliștii turci afiliați grupării Lupilor cenușii, de cealaltă, Confruntările au izbucnit săptămâna trecută în districtul Favoriten din Viena, unde imigranții sunt majoritari, potrivit tabloidului Kronen Zeitung..
Mass-media turcă a atacat vehement Austria după aceste ciocniri, afirmând că este „o țară PKK”, deși guvernul de la Viena a interzis folosirea în public a simbolurilor și steagurilor a organizației care luptă, inclusiv prin mijloace teroriste, pentru înființarea unui stat kurd.
Războiul dintre turci și kurzi s-a mutat… în Germania!
CĂINTĂ: Extremistul care a încercat să îl ASASINEZE pe Papa Ioan Paul al II-lea, cu FLORI la mormântul fostului Suveran Pontif | FOTO
La rândul său, cancelarul austriac Kurz l-a atacat pe președintele Recep Tayyip Erdogan spunând că Turcia trebuie să înceteze să influențeze oamenii din Austria și să se folosească de ei. "Știu exact ce încearcă să facă Turcia aici: și anume să-i folosesc pe turcii din Europa pentru a declanșa lupte și pentru a crea stări de spirit aici și mai ales acolo ", a declarat cancelarul Kurz, potrivit tabloidului Kronen Zeitung
Înființată de colonelul Alparslan Türkeș la sfârșitul anilor '60, organizația „Lupii Cenușii” s-a afirmat în timpul violenței politice de la sfârșitul anilor '70, când membrii săi s-au angajat într-un război cu activiști și militanți de stânga din Turcia.
În cel mai teribil atac, „Lupii Cenușii” au ucis peste 100 de aleviți (membri ai unei comunități islamice deosebite de suniți și șiiți), în decembrie 1978. Se presupune că tot ei au fost și în spatele masacrului din Piața Taksim în 1977. Tentativa de asasinat asupra Papei Ioan Paul al II-lea în 1981 i-a aparținut unui membru al organizației, Mehmet Ali Ağca, dar rolul organizației în această acțiune rămâne neclar.
Interzisă în mai multe țări ex-sovietice și la un moment dat chiar și în Turcia, această grupare s-a extins în mai multe țări din vestul Europei, cum ar fi Belgia, Olanda și Germania. Conform unei estimări din 2014, Lupii Cenușii sunt susținuți de 3,6% din electoratul turc.