Evenimentul Zilei > Actualitate > Poliţia Capitalei, acţiune de amploare. 99 de mandate de aducere într-un dosar celebru
Poliţia Capitalei, acţiune de amploare. 99 de mandate de aducere într-un dosar celebru

Poliţia Capitalei, acţiune de amploare. 99 de mandate de aducere într-un dosar celebru

Poliţia Capitalei, acţiune de amploare. 99 de mandate de aducere într-un dosar celebru. Aproape o sută de persoane sunt cercetate pentru că au beneficiat ilegal de indemnizaţii pentru sprijinirea salariaţilor pe parcursul pandemiei.

Poliţia Capitalei, acţiune de amploare! 99 de mandate de aducere într-un dosar celebru. Aproape o sută de persoane sunt cercetate pentru că au beneficiat ilegal de indemnizaţii pentru sprijinirea salariaţilor în contextul pandemic.

Mai precis, s-a demarat o acţiune de amploare joi dimineaţa de către poliţiştii din Bucureşti şi procurori.

În comunicat se arată că  99 de persoane din Bucureşti, Călăraşi şi Dâmboviţa ar fi beneficiat ilegal de indemnizaţii destinate sprijinirii salariaţilor în contextul pandemiei. Aceştia vor fi audiaţi într-un dosar de înşelăciune.

Prejudicul produs care a fost obţinut cu ajutorul documentelor false este de 1.500.000 lei, potrivit comunicatului poliţiei.

Poliţia Capitalei, acţiune de amploare. 99 de mandate de aducere într-un dosar celebru

„Astăzi, 25.01.2021, polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul Investigarea Criminalității Economice din Poliția Sectorului 1, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, pun în aplicare 99 mandate de aducere, în București și județele Călărași și Dâmbovița, într-un dosar privind săvârșirea unor infracțiuni de înșelăciune ”, mai scrie în comunicat.

Poliţia Capitalei, acţiune de amploare. 99 de persoane care au păcălit statul în contextul pandemiei

În baza documenteloe false,  persoanele în cauză au solicitat și au primit din partea Agenției de Plăti și Inspecție Socială indemnizații în contextul pandemiei.

„Din datele și probele administrate în cauză a rezultat presupunerea rezonabilă că în perioada martie 2020- prezent, 99 persoane ar fi folosit documente falsificate, solicitând și primind din partea Agenției de Plăti și Inspecție Socială indemnizații destinate sprijinirii salariaților în contextul situației epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS COV 2, în valoare de 4.500 lei/ lună .

Cuantumul prejudiciului este de 1.500.000 lei. Cercetarile sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1”, se arată în comunicatul transmis de Poliţia Capitalei.

Poliţia Capitalei, acţiune de amploare

Un alt eveniment de amploare al Poliţiei Române a avut loc miercuri într-un dosar de contrabandă cu tutun.

„Poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, au pus în aplicare cinci mandate de percheziţie, în municipiul Bucureşti, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunii de contrabandă cu tutun.

Din datele şi probele administrate în cauză de către poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – Poliţia Sectorului 2, începând cu luna mai 2020, a rezultat presupunerea rezonabilă că mai multe persoane ar avea preocupări de natură infracţională, oferind spre vânzare ţigarete provenite din contrabandă”, se arată într-un comunicat la Poliţiei Române.