Evenimentul Zilei > Actualitate > Percheziții în București. Au luat indemnizații pentru combaterea COVID cu acte false
Percheziții în București. Au luat indemnizații pentru combaterea COVID cu acte false

Percheziții în București. Au luat indemnizații pentru combaterea COVID cu acte false

Polițiștii Capitalei fac, joi, mai multe percheziții în București și în județul Călărași. Este vorba de un dosar privind fapte de înșelăciune.

Indemnizații pentru combaterea COVID-19, luate cu acte false. Pe urma acestui caz, Poliția Capitalei face, joi, nouă percheziții. Opt în București și una în județul Călărași.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 supraveghează aceste acțiuni.

Potrivit cercetărilor, este vorba de un dosar privind fapte de înșelăciune. Astfel, mai multe persoane primeau îndemnizația acordată persoanelor care luptă împotriva COVID-19.

Numai că suspecții nu fac parte din această categorie, potrivit Direcției General a Poliției Municipiului București.

Indemnizații de 4.500 de lei pe lună

Potrivit cercetărilor, aceste persoane primeau indemnizația pentru lupta anti-COVID-19 pe baza unor documente false.

În total, sunt 11 persoane care au cerut și au primit din partea Agenţiei de Plăţi şi Inspecţie Socială indemnizaţii destinate sprijinirii salariaților în acțiunile împotriva SARS-CoV-2.

Potrivit unui comunicat al Direcției General a Poliției Municipiului București, indemnizațiile erau în valoare de 4.500 de lei pe lună

„În perioada martie 2020 – prezent, 11 persoane, folosind documente falsificate, au solicitat şi primit din partea Agenţiei de Plăţi şi Inspecţie Socială indemnizaţii destinate sprijinirii salariaţilor în contextul situaţiei epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2, în valoare de 4.500 lei/lună”, se arată într-un comunicat al Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti (DGPMB).

Totodată, instituția informează că valoarea prejudiciului urmează să fie stabilită pe parcursul cercetărilor.

Anchetatorii mai informează că 12 persoane urmeză să fie audiate deServiciului de Investigare a Criminalităţii Economice al Sectorului 1.

Pe de altă parte, Comitetul pentru Situații de Urgență al Capitalei ar putea relaxa măsurile sanitare în Capitală.

O hotărâre în acest sens ar putea fi luată la sfârșitul acestei săptămâni.

După ce s-a constatat o scădere a incidenței îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2.

Premierul României, Florin Cîţu, a vorbit miercuri despre ultimele strategii cu privire la campania de vaccinare contra COVID-19 în România.

Câțu a subliniat că până la 29 martie, conform unui „scenariu optimist”, speră că vom avea 4,2 milioane doze. Și peste 2.000.000 de cetăţeni vaccinaţi.