Evenimentul Zilei > Social > Gheorghe Benea, fostul director al Loteriei Române, a murit de Covid-19
Gheorghe Benea, fostul director al Loteriei Române, a murit de Covid-19

Gheorghe Benea, fostul director al Loteriei Române, a murit de Covid-19

Gheorghe Benea, fost director al Loteriei Române, a murit de Covid-19. Fostul director, 67 de ani, a fost internat la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca.

Gheorghe Benea a murit în noaptea de luni spre marți. Acesta fusese infectat cu noul coronavirus.

Fostul director de la Loteria Română, Gheorghe Benea, a murit de Covid-19. Acresta a mai fost director al Combinatului de Celuloză şi Hârtie din Dej şi primar al municipiului.

El a fost internat la Spitalul de Pneumoftiziologie din Cluj-Napoca şi împlinise de curând 67 de ani, pe 17 ianuarie

Surse medicale au declarat, marţi, că Gheorghe Benea a avut o formă severă de COVID-19 la plămâni. Aceştia fiindu-i afectaţi în proporţie de peste 80% încă de la internare, în urmă cu circa o săptămână.

Aceleaşi surse spun că boala i s-a agravat brusc, că a intrat pe terapie intensivă, unde a decedat după puţin timp.

Gheorghe Benea avea şi alte probleme de sănătate: cardiace, hepatice şi hipertensiune

Gheorghe Benea a fost reţinut de DNA în 2015 şi apoi trimis în judecată pentru spălare de bani şi prejudicierea Loteriei Române cu peste 5,6 milioane de euro.

Gherghe Benea s-a născut în comuna Lemniu din județul Sălaj. El a fost primar chiar după Revoluția din 1989. Și-a păstrat funcția de primar până în anul 1990.

După ce ieșit din funcția de primar, Gheorghe Benea a ocupat funcția de director tehnic la Fabrica de Celuloză şi Hârtie din Dej. Funcţia a avut-o până în 1998. Apoi a fost director la Someş SA Dej, până în 2004.

Gherghe Benea a ocupat funcția de director la Pehart Tec SA Petreşti până în 2007.

În 2008, Gherghe Benea a intrat în cursa alegerilor parlamentare din partea PD-L.  Acesta a obţinut cel mai mare număr de voturi. Dar, după redistribuire cel care a preluat scaunul de parlamentar a fost Marius Nicoară (PNL).

Apoi el a ocupat funcția de preşedinte-director general la Compania Naţională „Loteria Română” SA, până în iulie 2012, potrivit celor relatate de Agerpres.