Evenimentul Zilei > Politica > PMP, lăsat pe dinafară de PNL și USR-PLUS: „Vom cere românilor încrederea”
PMP, lăsat pe dinafară de PNL și USR-PLUS: „Vom cere românilor încrederea”

PMP, lăsat pe dinafară de PNL și USR-PLUS: „Vom cere românilor încrederea”

Partidul Mișcarea Populară se va prezenta cu proprii candidați la alegerile locale din această toamnă și nu va mai intra în alianțe electorale.

Președintele PMP, europarlamentarul Eugen Tomac a declarat că partidul său va cere românilor, din nou, încrederea. Declarațiile sale vin la scurtă vreme după ce liderii PNL și ai USR-PLUS au anunțat că s-au înțeles pentru o formulă de alianță – la Primăria Generală a Municipiului București și la primăriile de sector – care exclude PMP.

„PMP este un partid pe propriile picioare, trecut prin toate competiţiile obţinând validări din partea cetăţenilor şi la alegerile acestea locale vom merge singuri în toate localităţile, în toate judeţele, vom cere românilor din nou încrederea”, a declarat Eugen Tomac.

Liderul PMP și-a exprimat speranța că alegerile locale se vor desfășura la data stabilită, 27 septembrie și că evoluția situației epidemiologice nu va împiedica organizarea lor.

„Deocamdată, suntem în această situaţie, sperăm să nu ajungem pe punctul să fie anulate alegerile sau amânate din nou, pentru că sănătatea este mai importantă pentru noi decât alegerile, dar, dacă va exista competiţie, democraţia trebuie respectată şi în viaţa politică partidele se validează prin vot, prin urmare şi noi ne vom prezenta cu cei mai buni candidaţi în toate localităţile şi judeţele din ţară”, a spus Tomac.

Pe de altă parte, deși partidul său a fost refuzat să participe la negocierile cu PNL și USR-PLUS, Eugen Tomac nu exclude o eventuală colaborare după alegeri, cu formațiunile de dreapta, anti-PSD. El a precizat că exclude o alianță de stânga, însă celelalte opțiuni rămân deschise.

„Atât timp cât toate partidele fac, au făcut alianţe cu toate partidele, orice opţiune rămâne deschisă. Pentru noi este exclusă o alianţă de stânga. Dar unele partide pretinse anti-PSD fac înţelegeri cu PSD-ul pe faţă, uitaţi-vă cum a votat domnul Barna, de exemplu, pentru socrul lui Ponta la Curtea de Conturi sau pentru Bădălău care înjura diaspora. Noi vom face totul la vedere”, a susţinut Eugen Tomac.

Tomac a precizat că PMP va face campanie ca un partid de dreapta, punând accent pe patriotism, spiritualitate și pe identitate națională.

„Suntem singurul partid creştin-democrat din ţară care pune accent pe patriotism, pe spiritualitate, pe identitate, sunt valori în care noi credem şi pe care alţii, de stânga, le dispreţuiesc”, a încheiat Eugen Tomac.

PNL și USR-PLUS au încheiat negocierile pentru stabilirea candidaților comuni la primăriile de sector și au decis să susțină candidatura lui Nicușor Dan la Primăria Generală. USR PLUS va avea candidaţi la sectoarele 1, 2 şi 4, iar PNL la 3, 5 şi 6.

PMP nu a fost invitat să participe la negocieri și nici să facă parte din alianță, liderul PNL, Ludovic Orban,  spunând că important este că și-au dat mâna primele două partide de dreapta.

„Eu cred că este important că cele mai puternice formaţiuni de dreapta, după negocieri destul de lungi şi destul de complicate, (…) şi-au dat mâna şi au candidat comun la Primăria Capitalei în persoana lui Nicuşor Dan şi, de asemenea, candidaţi comuni pentru primăriile de sector”, a declarat Ludovic Orban.

PMP amenință PNL și USR-PLUS cu candidatura lui Băsescu la Primărie: „Revine la al treilea mandat”

Teoria lui Arafat despre creșterea îmbolnăvirilor: „Asimptomaticii transmit boala”

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: