Evenimentul Zilei > Actualitate > Încă o mașină a plonjat în fântâna din Piața Unirii. Este al treilea accident în această săptămână
Încă o mașină a plonjat în fântâna din Piața Unirii. Este al treilea accident în această săptămână

Încă o mașină a plonjat în fântâna din Piața Unirii. Este al treilea accident în această săptămână

Zona fântânilor de la Piața Unirii din Capitală a devenit foarte periculoasă pentru șoferi. O altă mașină s-a răsturnat. Este al treilea incident de acest fel în mai puțin de o săptămână.

Plonjon cu mașina în fântâna din Piața Unirii. Din fericire, accidentul rutier nu s-a soldat cu victime. Mașina a suferit, însă, avarii serioase. Potrivit poliției, șoferul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul indicat fiind zero.

Trebuie spus că luni, alți doi șoferi au ajuns cu mașinile în fântâna din Piața Unirii, în același loc. Unul a plonjat cu mașina în fântână seară, altul, la prima oră a dimineții. Șoferii au fost testați cu etilotestul și nici ei nu consumaseră alcool, dar mașinile au fost avariate, scrie Digi 24.

Statistică alarmantă în România

În lunile de vară au avut loc cele mai multe accidente rutiere.1.864 de oameni au murit şi circa 40.000 au fost răniţi în accidente, doar în 2019. Faţă de anul 2018, cifrele sunt mai mici cu 0.2%, potrivit Institutului Naţional de Statistică (INS).

Cele mai multe accidente rutiere grave au loc în timpul concediilor. Anul trecut, 1.864 de oameni au murit în 31.146 de accidente rutiere, potrivit unei analize derulate de către Institutul Naţional de Statistică. Dintre aceştia, 729 erau pietoni. În plus, circa 40.000 de oameni au fost răniţi în accidente pe şosele.

Faţă de anul 2018, numărul persoanelor accidentate mortal a scăzut cu 0,2%, în timp ce numărul accidentelor de circulaţie rutieră care au cauzat răni a crescut cu 3,1%. Totodată, numărul persoanelor rănite a crescut cu 2,5%, conform sursei citate.

Bucureștiul în topul celor mai multe accidente rutiere

Statisticile arată că în lunile de concedii au fost înregistrate cele mai multe accidente pe şoselele din ţara noastră: august (11,1% din numărul total de accidente), iulie (10,0%) şi septembrie (9,9%).

În ceea ce priveşte luna producerii accidentelor, cele mai multe s-au înregistrat în lunile august (11,1% din numărul total de accidente), iulie (10,0%) şi septembrie (9,9%). Referitor la locul producerii acestora, cele mai multe au avut loc în interiorul localităţilor.

Majoritatea evenimentelor rutiere au avut loc în timpul zile, iar carosabilul era uscat.

Bucureştiul conduce topul celor mai multe accidente rutiere (3.978).