Evenimentul Zilei > Vremea > Accidente în lanț pe autostrada A3. Șoferi, atenție sporită la drum!
Accidente în lanț pe autostrada A3. Șoferi, atenție sporită la drum!

Accidente în lanț pe autostrada A3. Șoferi, atenție sporită la drum!

Centrul Infotrafic a anunțat că în cursul dimineții de sâmbătă au avut loc trei accidente pe autostrada A3 din cauza depunerilor de polei.

Accidente în lanț pe autostrada A3

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române îi avertizează pe șoferi că pe autostrada A3 București – Ploiești sunt porțiuni acoperite cu polei, un fenomen meteo extrem de periculos pentru siguranța rutieră.

Sâmbătă dimineață au avut loc deja trei accidente provocate de polei în zona kilometrului 34, (localitatea Gruiu din județul Ilfov) pe sensul către Ploiești. Accidentele s-au soldat doar cu pagube materiale.

Autoritățile împrăștie material antiderapant chiar în acest moment pentru a preveni posibile viitoare incidente rutiere.

Poliția îi sfătuiește pe toți șoferii să se asigure că au autovehiculul echipat corespunzător pentru circulația în condiții de iarnă, să adapteze în permanență viteza de deplasare, să nu efectueze manevre periculoase la volan, să utilizeze pe timpul zilei luminile de întâlnire. De asemenea, din cauza depunerilor de pe carosabil, aceștia sunt sfătuiți să mărească distanța de siguranță față de vehiculele din față, întrucât frânarea poate fi îngreunată, poleiul având un rol decisiv în distanța de frânare a aunui autovehicul.

Cum e vremea în România? Avertizări dure de la ANM

Vremea se anunță a fi foarte rece cu temperaturi de până la -20 de grade în unele zone din țară.

„Vremea va intra într-un proces de răcire semnificativă. Masa de aer rece va persista până la jumătatea săptămânii viitoare. Vineri vorbim de vreme în răcire în nord, nord-vest și în centrul țării, unde temperaturile vor coborî la -13 grade.

Cele mai ridicate valori, 4 grade Celsius la nivelul maximelor, se vor înregistra doar în partea de sud-est”, a spus directorul ANM Elena Mateescu, conform Playtech.

„Aceste valori reprezintă vreme geroasă pentru următoarele 4-5 zile, reprezinta valori mai coborâte față de ce ar fi normal. Ar trebui să înregistrăm valori cuprinse între 7-8 și – 10 grade. La nivelul temperaturilor minime sub -12, -13 grade în depresiuni, până la 0 grade în zona litoralului”, a mai spus ea.