Ilan Laufner a anunțat că, prin Proiectul România 10 din 10, are de gând să doteze Armata Română cu cele mai moderne echipamente, dar și cu cea mai bună resursă umană.

Printre altele, acesta a menționat că accentul trebuie pus pe dezvoltarea forțelor navale, pentru a asigura securitatea națională, în contextul provocărilor din regiunea Mării Negre.

Pe de altă parte, fostul ministru vrea să introducă serviciul militar obligatoriu, preluând astfel modelul țărilor scandinave, astfel încât să angreneze tinerii „motivați și capabili în demersul de apărare al țării”.

„Procesul de recrutare va fi unul competitiv, vizând atragerea persoanelor cele mai potrivite, în funcție de evaluarea nevoilor României. Sistemul de serviciu militar va deveni unul motivant pentru tineri, cu o remunerare competitivă. Tinerii români își vor dori să facă stagiul militar!” a scris Ilan Laufner pe o rețea socială.

În încheierea postării, Ilan Laufner a precizat că persoanele care nu vor participa la recrutare sau care nu trec de selecție, vor avea drept alternativă „un corp național de voluntari, care va desfășura acțiuni de sprijinire a comunităților aflate în pericol de excluziune”.

Te-ar putea interesa și: