Plăcintă cu urdă dulce. Rețeta unui desert savuros pentru weekend

Plăcintă cu urdă dulce. Rețeta unui desert savuros pentru weekend Sursa: dreamstime.com

Plăcinta cu urdă dulce este cu adevărat un deliciu și nu este nici greu de preparat. Dacă vreți să îi surprindeți pe cei dragi cu un desert extrem de gustos, iată care ar fi pașii de urmat

Ca orice plăcintă și cea cu urdă dulce are două componente. Unul este aluatul și celălalt este umplutura. Asdar pentru aluat avem nevoie de următoarele ingrediente:

  • 10 linguri de apă minerală
  • 10 linguri de ulei
  • 2 linguri de oțet
  • 3 linguri de untură
  • 1 vârf de cuțit de bicarbonat
  • Un praf de sare
  • Făină cât cuprinde
  • Umplutura
  • 300 de grame de urdă
  • Două ouă
  • 4 linguri de zahăr
  • Stafide
  • Un pliculeț de zahăr vanilat

Pentru aluat trebuie să amestecăm în primă fază următoarele ingrediente. Apa, uleiul, oțetul, bicarbonatul. Ulterior adăugăm puțin câte puțin din făină. Ca să nu se facă cocoloașe. Când coca a devenit omogenă, adăugăm și untura. Apoi începem să frământăm aluatul. Se frământă până când nu se mai lipește de degete.

Ulterior se bagă la frigider pentru 2 ore. Între timp se pregătește umplutura. Se amestecă urda cu cele două ouă, cu zahărul, stafidele și cu zahărul vanilat. Se amestecă până când se topește zahărul din umplutura de plăcintă cu urdă dulce. Ulterior se scoate coca de la frigider. Cu ajutorul unui sucitor se întind două foi mari care să încapă în tava de copt. Se pune hârtie de copt în tavă. Apoi se pune prima foaie deja întinsă.

Ne puteți urmări și pe Google News

Plăcinta cu urdă dulce, un desert savuros

Se adaugă umplutura și se întinde pe toată foaia. Ulterior se mai întinde o altă foaie cu ajutorul sucitorului. Aceasta se pune peste umplutura din tavă. Se strânge la colțuri și se poate folosi o furculiță pentru a se face model pe foaia de deasupra. Se poate bate un ou pe care ulterior să îl întindem pe foaia plăcintei pentru un aspect mai rumenit. Apoi se dă la cuptor.

La 180 de grade timp de 30 de minute. După cele 30 de minute încercăm foaia plăcintei cu urdă cu o scobitoare, Dacă este coaptă se scoate de la cuptor și se poate servi. Se poate cerne peste ea zahăr pudră. Poftă bună!