Pizza pregătită acasă. Ingredientul secret din rețetele italienilor

Pizza pregătită acasă. Ingredientul secret din rețetele italienilor Pizza a fost mai populară în SUA decât în Italia. Sursa: Arhiva EVZ

Secretul italienilor pentru o pizza delicioasă. Ingredientul pe care să îl pui în aluat ca să iasă cu adevărat gustoasă.

Rețeta delicioasă de pizza de casă pe care o merită să o încerci. Se gătește foarte repede și conține un ingredient secret pe care și italienii îl folosesc. Dacă îl adaugi, vei simți cu siguranță diferența.

Aluatul pentru o pizza delicioasă

Pizza este un preparat ce nu lipsește din casele românilor, care îl comandă în număr mare. La fel de mulți sunt și cei care aleg să o pregătească în condiții casnice. Dezavantajul este că nu are gustul celei de la restaurant.

Cu rețeta potrivită, totuși, oricine se poate transforma într-un adevărat bucătar italian. Chefir oferă aluatului un alt conținut. Datorită acestuia, pizza va fi pufoasă și delicioasă.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ingredientele pentru blat: 2 ouă, 1 linguriță de sare, 500 ml de chefir, 1 linguriță de bicarbonat de sodiu, 1 linguriță de zahăr, 50 ml ulei și 4 căni de făină.

Pentru topping, vei avea nevoie de: 1 ardei gras verde, 1 ceapă, 1 roșie, 500 grame de cârnați afumați, dar și 300 grame de mozzarella. Și asta este tot. Totodată, când vine vorba de pregătire, pașii sunt simpli.

Rețeta pe etape de pregătire

Pentru început, într-un castron încăpător se adaugă chefirul, ouăle, zahărul, bicarbonatul de sodiu și uleiul. Toate se amestecă bine, până când compoziția devine omogenă.

Ulterior, se adaugă făina, care se încorporează cu atenție, și când aluatul devine uniform, se scoate din bol. Separat, se tapetează o tavă cu hârtie de copt, pe care se așează aluatul de pizza.

Peste acesta se pune ketchup, ceapă, cârnați, ardei, roșii și mozzarella. După aceea, tava se bagă la cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius și se coace aproximativ 30 de minute.

Atunci când aluatul este suficient de rumenit și trece testul cu scobitoarea, pizza este gata. Preparatul se scoate din cuptor și se taie când încă este cald, însă chefirul va menține blatul pufos și după răcire.