Peste jumătate dintre americani tânjesc după mai mult somn

Peste jumătate dintre americani tânjesc după mai mult somn somn / Sursa: Andrey Popov | Dreamstime.com

Peste jumătate dintre americani tânjesc după mai mult somn, în timp ce nivelul de stres atinge un nou maxim. Cel mai recent sondaj Gallup arată o scădere bruscă a duratei somnului și o creștere a stresului, în special în rândul femeilor sub 50 de ani.

57% dintre americani au nevoie de mai mult somn

Un nou sondaj Gallup arată că 57% dintre americani au nevoie de mai mult somn, o schimbare față de 2013, când majoritatea considerau că dorm suficient. Douăzeci la sută dintre ei dorm acum mai puțin de cinci ore, în timp ce doar 25% dorm opt ore sau mai mult.

Femeile sub 50 de ani raportează cele mai multe deficiențe de somn. Similar acestui declin, 49% dintre americani sunt stresați, ajungând la 53% în rândul femeilor tinere. Somnul deficitar și stresul ridicat pot fi nesănătoase.

Majoritatea americanilor, în special femeile tinere, dorm mai puțin și sunt mai stresate.

Ne puteți urmări și pe Google News

Doar 36% dintre femei spun că dorm suficient, față de 48% dintre bărbați. Femeile tinere sub 50 de ani sunt afectate în mod special, deoarece doar 27% dintre ele dorm suficient, în scădere față de 42% în 2001.

somn

somn / Sursa: Pixabay

49% dintre americani se confruntă frecvent cu un stres semnificativ

Gallup a raportat că 49% dintre americani se confruntă frecvent cu un stres semnificativ, cea mai mare cifră din ultimii 30 de ani. Femeile tinere se confruntă cel mai mult cu stresul, 53% dintre ele raportând un stres frecvent, cu 23% mai mult decât în 2007.

Gallup raportează o tendință spre mai puțin somn și mai mult stres în rândul americanilor, în special al femeilor tinere.

Sondajul a constatat că 57% dintre americani s-ar simți mai bine dacă ar dormi mai mult, comparativ cu 56% în sondajul Gallup din 2013.

Potrivit Gallup, 25% dintre americani dorm opt ore sau mai mult, în scădere față de 59% în 1942, în timp ce 20% dorm mai puțin de cinci ore, în creștere față de 3%.

Femeile sub 50 de ani declară că dorm mai puțin decât bărbații. Comparativ cu 48% dintre bărbați, 36% dintre femei consideră că dorm suficient. Doar 27% dintre femeile mai tinere sunt mulțumite de somnul lor, în scădere de la 54% în 2001.

Somn, vise

Somn / Sursa Foto: Arhiva EVZ

Stres în creștere, somn în scădere

Stresul și pierderea somnului au crescut. Gallup raportează că 49% dintre americani se confruntă frecvent cu un stres semnificativ, cea mai mare rată înregistrată vreodată. Stresul este cel mai ridicat în rândul femeilor tinere, 53% dintre acestea raportând un stres frecvent, în creștere cu 23% față de 2007. Bărbații raportează un nivel de stres frecvent de 45%.

Sondajul arată un cerc vicios: mai puțin somn cauzează mai mult stres și viceversa. Sondajul a constatat că 63% dintre persoanele lipsite de somn sunt stresate.

Gallup consideră că această relație are implicații la nivel național în materie de sănătate, deoarece lipsa de odihnă și stresul sunt legate de tulburări psihologice și fiziologice, potrivit SleepReviewMag.