Dinu Pescariu și Claudiu Florică au fost trimiși în judecată pentru spălare de bani.

Clasarea acuzaţiilor pentru Dinu Pescariu  și în dosarul Cutezătorii

Reamintim că pe 27 martie procurorii DNA au dispus clasarea acuzaţiilor pentru Dinu Pescariu şi alţi trei suspecţi în dosarul privind baza sportivă Cutezătorii, deoarece nu există probe pentru a atrage răspunderea penală. În acelaşi dosar, Mihnea Costoiu a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu.

"Faţă de suspecţii Păunică Mihai, Ispas Gabriel Liviu şi Leahu Gabriel a fost dispusă soluţia clasării, având în vedere că prin raportul de expertiză criminalistică dispusă în cauză s-a stabilit că semnăturile de pe actul adiţional la contractul de locaţiune nu au fost executate de aceştia. De asemenea, a fost dispusă soluţia clasării şi faţă de inculpatul Pescariu Dinu Mihail, deoarece nu există probe pentru a atrage răspunderea penală a acestuia dincolo de orice îndoială rezonabilă", arată DNA, într-un comunicat de presă postat pe site-ul instituţiei.

 

Care au fost acuzațiile procurorilor

În aceeaşi cauză, procurorii DNA l-au trimis însă în judecată, sub control judiciar, pe Mihnea Costoiu, la data faptelor secretar de stat în Ministerul Educaţiei Naţionale, pentru abuz în serviciu.

"În perioada martie – septembrie 2009, inculpatul Costoiu Mihnea Cosmin, în calitatea menţionată, cu încălcarea dispoziţiilor legale privind bunurile proprietate publică, a încheiat cu Fundaţia “Dinu Pescariu” un act adiţional la un contract de locaţiune încheiat anterior cu Regia Autonomă – Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat (R.A.-A.P.P.S.). Actul adiţional a fost încheiat fără a exista o aprobare dată printr-o hotărâre de guvern, fără organizarea unei licitaţii publice în condiţiile legii, precum şi în lipsa avizului direcţiilor de specialitate din cadrul ministerului", arată procurorii DNA în rechizitoriu, potrivit mediafax.ro