Evenimentul Zilei > Actualitate > Percheziții într-un dosar de proxenetism. Șapte persoane arestate preventiv. VIDEO
Percheziții într-un dosar de proxenetism. Șapte persoane arestate preventiv. VIDEO

Percheziții într-un dosar de proxenetism. Șapte persoane arestate preventiv. VIDEO

Percheziții într-un dosar de proxenetism. Șapte persoane au fost arestate preventiv după ce au fost acuzate că racolau fete şi bărbaţi.
Percheziții într-un dosar de proxenetism. Șapte persoane au fost arestate preventiv. Acestea au fost acuzate pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat și proxenetism.
Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate, au dispus reținerea pentru 24 de ore a 7 inculpați.

Percheziții într-un dosar de proxenetism. Șapte persoane arestate preventiv

Potrivit datelor comunicate, joi, de DIICOT şi BCCO Ploieşti, în cauză s-a reţinut faptul că, în perioada noiembrie 2020 – februarie 2021, membrii grupării au racolat mai multe persoane vătămate, atât femei, cât şi bărbaţi, pe care le-au determinat ori cărora le-au înlesnit practicarea prostituţiei, în spaţii de pe teritoriul Olandei şi României.

Percheziții într-un dosar de proxenetism. Activităţile infracţionale s-au desfăşurat în Bucureşti şi judeţul Prahova

„În acest sens, inculpaţii au închiriat, în regim hotelier şi pentru perioade relativ scurte, mai multe apartamente situate în zonele centrale ale localităţilor în care gruparea îşi desfăşura activitatea. Veniturile ilicite obţinute zilnic de către fiecare persoană care practica prostituţia ajungeau, în mare parte, la membrii grupului infracţional”.

Inculpații au închiriat, în regim hotelier și pentru perioade relativ scurte, mai multe apartamente situate în zonele centrale ale localităților în care gruparea își desfășura activitatea.

În comunicat se mai arată că în acest dosar „au fost făcute nouă percheziţii domiciliare, în urma cărora au fost ridicate sisteme informatice, medii de stocare, telefoane mobile şi înscrisuri.

De asemenea, şapte persoane au fost reţinute, fiind ulterior prezentate Tribunalului Prahova care a dispus arestarea preventivă a acestora.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale. Acţiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Matei Basarab Ploieşti.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, mai scrie în comunicatul Poliţiei Române.