Când intră pensiile pe card în luna ianuarie. Ce se întâmplă cu cei care primesc banii prin poștaș

Când intră pensiile pe card în luna ianuarie. Ce se întâmplă cu cei care primesc banii prin poștaș Sursa Foto: Arhiva EVZ

Pensii 2024. În România sunt aproape cinci milioane de pensionari. Cu toţii aşteaptă intrarea pensiilor la început de an. Din acest motiv se întreabă când intră pensia pe card sau când le bate poştaşul la usă în 2024.

Pensii 2024. Conform calendarului, acordarea pensiilor se face între 1-15 ale fiecărei luni. Dar activitatea instituțiilor va începe abia de pe data de 3 ianuarie. Casele de pensii au început deja să tipărească cupoanele de pensii pentru luna ianuarie. Autoritățile asigură că toată lumea își va primi banii fie de la poștaș, fie pe carduri.

Pensii 2024. Când intră pensiile pe card în luna ianuarie

În cazul pensionarilor care primesc venitul prin poștaș, banii vor ajunge la beneficiari începând cu data de 3-4 ianuarie. Pentru cei care primesc pensia pe card, banii vor intra în conturi din 12 ianuarie 2024

„În anul 2024 vom avea două majorări ale pensiilor românilor, una de la 1 ianuarie, cealaltă ca urmare a recalculării. Tuturor pensionarilor le transmit să aibă încredere în noi, pentru că suntem responsabili, suntem serioşi. Da, există bani de pensii. Este un angajament al Guvernului României care în bugetul pentru anul 2024 prevede sursele pentru finanţarea noii legi a pensiilor care va genera creşterea pensiilor pentru toţi români”, a spus Simona Bucura-Oprescu.

Ne puteți urmări și pe Google News

Oameni Batrani, Pensionari, Pensiunea

Pensii 2024. Sursa foto: Pixabay

Ministru al Muncii, despre declaraţiile care neliniştesc pensioanrii

Pensii 2024- Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii, a spus că pensionarii nu trebuie să fie îngrijoraţii deoarece banii vor intra la timp.

„În ianuarie, pensiile vor crește, vor crește cu majorarea deja anunțată de 13,8% și sigur că românii își vor primi pensiile la timp, ca și până acum. Am văzut declarațiile panicarte, populiste făcute de unii sau de ceilalți și chiar îi rog să fie mai rezervați în privința aceasta, fiindcă, pe de o parte, creează o neliniște românilor și care nu are nicio legătură cu realitatea.

Oameni Batrani, Pensionari, Pensiunea

Pensii 2024. Pensionari amărâţi. Sursa foto. Pixabay

Pe de altă parte, în ceea ce privește modul în care agențiile de rating și alte instituții care sunt foarte atente la ceea ce se întâmplă în România, în mediul economic, în ceea ce privește partea de buget de stat, de politici macroeconomice, este foarte important să fim responsabili și să nu facem declarații care nu se regăsesc în realitate și care sigur produc efecte negative”, a declarat ministrul Muncii.

Pensii 2024. Mai trebuie subliniat faptul că măririle adevărate ale pensiilor vor fi în luna septembrie, atunci când se face recalcularea tuturorpensiilor.