Ce pensie specială are Irina Loghin. Interpreta de muzică populară a fost parlamentar

Ce pensie specială are Irina Loghin. Interpreta de muzică populară a fost parlamentar Irina Loghin Sursa Foto: Arhiva EVZ

Irina Loghin beneficiază de o pensie specială ca urmare a scurtei sale activități în politică. Vedeți cât primește lunar cunoscuta interpretă de muzică populară!

Irina Loghin este una dintre cele mai renumite artiste din muzica populară românească. În afară de veniturile provenite din spectacole, ea primește și o pensie specială din partea statului român, în urma activității sale ca parlamentar. Află cât primește lunar!

Ce pensie specială are Irina Loghin

Deși are aproape 85 de ani, Irina Loghin are în continuare o activitate profesională intensă. Cunoscuta interpretă de muzică populară este solicitată la diverse evenimente, iar pe lângă veniturile obținute din spectacole, beneficiază și de o pensie specială, datorată unei scurte perioade în politică.

În afară de cariera sa artistică de succes, Irina Loghin s-a implicat și în sfera politică încă din anul 1998. La acea vreme, s-a alăturat Partidului România Mare cu scopul de a sprijini colegii din breaslă și persoanele în vârstă. Cu toate acestea, datorită dificultăților întâmpinate în atingerea obiectivelor sale, a renunțat la activitatea politică, conform ego.ro.

Ne puteți urmări și pe Google News
A crescut pensia specială pe noiembrie

Sursa foto: Arhiva EVZ

Scurta viață de politician

Artista de muzică populară a deținut funcția de deputat în perioada 2000-2004, iar ulterior a devenit senator de Giurgiu. Anii petrecuți în Parlament i-au adus Irinei Loghin un venit special estimat între 6.000 și 7.000 de lei, conform sursei citate mai sus.

Conform declarației de avere din anul 2004, Irina Loghin deținea o casă dobândită în anul 1979, cu o suprafață de 110 metri pătrați, evaluată la 400.000 de euro în scopuri de impozitare. Totodată, mai deținea o altă casă evaluată la 200.000 de euro.

În 2009, după încheierea mandatului său parlamentar, Irina Loghin a menționat în declarația de avere că deține o casă de locuit, construită de sine stătător, precum și o altă locuință pe care a achiziționat-o împreună cu partenerul său de viață. De asemenea, a declarat trei autoturisme, conform sursei menționate anterior.

Potrivit informațiilor apărute în presă, în anul 2002, Irina Loghin a achiziționat o vilă în zona Băneasa, cu un preț de 350.000 de dolari. Pentru a putea face această achiziție, artista a pus la vânzare o altă locuință și a contractat un credit de 100.000 de euro.

Ce onorariu are Irina Loghin la evenimente

Conform unei surse din domeniul organizării de evenimente, cântăreața de muzică populară solicită suma de 2.000 de euro pentru a susține un recital în cadrul unui eveniment privat.

„Are și un onorariu bun, în jur 2.000 de euro pentru un recital, la nunți. Dar merită, căci, de banii aceștia, Irina Loghin spune și bancuri, știe cu zecile! Lumea se simte bine și o cheamă mereu, este o artistă care și-a păstrat fanii, fiind prezentă și în online, pe conturile sociale, unde postează și momente frumoase din viața de familie.”, a declarat un organizator de evenimente, pentru Playtech.