Magazin fără casieri, în București. Cum vor funcționa camerele smart

Magazin fără casieri, în București. Cum vor funcționa camerele smart Supermarket. Sursa foto: Dreamstime

Penny lansează primul magazin autonom din România în sectorul 6 al Capitalei, la data de 29 mai. Clienții nu vor mai fi nevoiți să stea la cozi  și să scaneze produsele. Supermarketul se va deschide pe Bd. Iuliu Maniu 6R.

Penny deschide primul magazin autonom

„Ducem experiența cumpărăturilor la următorul nivel. În primul magazin complet autonom PENNY, intri, îți rezolvi rapid lista de cumpărături și plătești la final, fără să petreci timp la casa de marcat. Alege-ți produsele preferate din selecția noastră și pune-le fără griji direct în sacoșa ta, pentru că articolele sunt scanate automat, prin intermediul unui sistem de camere smart, amplasate în magazin.

Poți oricând să plasezi produsele înapoi la raft, iar acestea se vor scadea automat de pe bon. Chiar dacă nu vei reuși sa plasezi produsele la locul lor, sistemul își va menține funcționalitatea iar produsele nu vor apărea pe bon.Vizitează-ne pe Blvd. Iuliu Maniu 6R și pregătește-te pentru o sesiune de cumpărături ușoară și intuitivă”, arată retailerul.

Cum se va plăti

Chiar dacă nu se mai scanează produsele, clientul trebuie să plătească ce a luat de pe raft la o casă atunci când părăsește magazinul. Banii nu se iau automat din cont prin vreo aplicație mobilă instalată pe tefefonul clientului.

Ne puteți urmări și pe Google News
Penny

Penny. Sursa foto Penny

Penny este un concept al grupului german REWE, cu primul magazin deschis pe piața locală în anul 2005. La finalul anului trecut, rețeaua Penny din România număra 376 de magazine. Modelul este preluat din SUA, unde există supermarketuri în care produsele sunt scanate automat, iar plata se face direct din cont prin intermediul unei aplicații, potrivit Economica.

Ce spun bucureștenii

Mulți bucureșteni au fost încântați că se deschide primul magazin autonom în Capitală, dar au fost și câțiva care au declarat că tehnologia a avansat prea mult și că mersul la cumpărături se va schimba. Unele persoane au spus că aceste magazine nu vor avea succes.