„Penalii” din jurul lui Vlad Voiculescu. Nume grele cercetate de procurori în Dosarul vaccinurilor

„Penalii” din jurul lui Vlad Voiculescu. Nume grele cercetate de procurori în Dosarul vaccinurilor Vlad Voiculescu. Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Vlad Voiculescu, unul dintre cei care striga despre oamenii care au dosare penale că sunt ”penali” a ajuns el însuși la fel. Ba mai mult, iată că s-a și înconjurat de cei asemenea lui, dacă ne uităm la ultimele acțiuni ale DNA.

Fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, s-a înconjurat de-a lungul timpului de oameni pe care i-a promovat. Și despre a căror probitate morală și legală nu s-a îndoit, cum era convins public și despre el însuși. Iată că DNA răstoarnă paradigmele și arată că foștii imaculați nu mai sunt atât de puri.

Așa se face că ultima persoană din vizorul procurorilor este o Oana Gabriela Sivache. Aceasta a condus ASSMB acolo unde a ajuns cu sprijinul lui Vlad Voiculescu. Acesta a sprijinit-o de-a lungul vremii și în cariera politică, făcându-i ascensiunea în partid rapidă și lină. Dar pentru aceste lucruri, femeia în cauză a trebuit să depună eforturi mari, în a deveni ceea ce-și dorea partidul.

Așa se face că tot ea, care îi era adjunct fostului director Cristian Plută, l-a turnat pe acesta la DNA, în dosarul mitelor date la această instituție. Cert este că Sivache este acuzată de procurori că ar fi comis nereguli într-o achiziție publică de sisteme IT.

Ne puteți urmări și pe Google News

Voiculescu și-a ales prieteniile pe măsură.

Un alt personaj pe care Vlad Voiculescu l-a promovat până într-acolo încât i-a luat locul este Ioana Mihăilă. Fostul consilier al ministrului Voiculescu, Mihăilă a ajuns pe scaunul lui, după scandalul legat de anumite decizii luate de MS în pandemie. La acel moment, premierul Câțu a decis demiterea ministrului pentru binele coaliției.

După ce a preluat mandatul la MS, Mihăilă s-a grăbit să își reafirme susținerea față de Voiculescu. "Dunt lucruri similare cele care ne-au adus împreună. Aceleași principii, aceleași credințe, aceleași dorințe pentru sistemul de sănătate.

Evident că nu întrerup legăturile și evident că mă întâlnesc și vorbesc cu domnul Voiculescu". A spus Mihăilă atunci. Iar acum este și ea la fel de ”penală” ca și fostul ministru. Amândoi au fost puși sub acuzare în dosarul achizției de peste un milliard de euro de vaccinuri. Desigur alături de ei figurează și fostul premier, Florin Câțu.