Evenimentul Zilei > Social > Pelerinajul la moaștele Sfintei Parascheva încinge spititele. Reproșuri dure
Pelerinajul la moaștele Sfintei Parascheva încinge spititele. Reproșuri dure

Pelerinajul la moaștele Sfintei Parascheva încinge spititele. Reproșuri dure

Poate cel mai afectat de restricțiile impuse de autorități pentru pelerinajul de la Iași, la moaștele Sfintei Paraschieva este primarul orașului Voluntari, Florentin Pandele.

 

Acesta a criticat în termeni duri decizia autorităților de a nu mai permite locuitorilor din alte zone ale țării să meargă  la moaște, la Iași.

„Sunt convins că cei care guvernează vremelnic România acum puteau să găsească modalități legale astfel încât dacă alte activități sunt dechise, păcănelele sunt deschise, să ajungem la Cuvioasa Parascheva. Am aflat astăzi că nu mai putem intra în Iași. Noi avem veșmântul Prea Cuvioasei Parascheva, vom scoate veșmântul Prea Cuvioasei, la care se vor închina voluntăreni, pipereni și cei din sudul României”, a spus Pandele într-o intervenție telefonică la Antena 3.

El a spus că îl înțelege pe primarul Iașului, Mihai Chirică, fost coleg de partid, prezent și el prin intermediul telefonului la emisiune, care nu are nici o vină: „Așa i s-a impus”.

Chirică a spus că nu permite în acest an autocarelor cu pelerini să parcheze în orașul său și că ar fi preferat ca acețtia să fi venit cu trenul și nu cu mașinile.

Totuși, Pandele nu este de acord cu faptul că la alegeri putem merge, dar la o mare sărbătoare ortodoxă, nu.

„Înțelegem că pe 6 decembrie vom merge la alegeri. Deci se poate la alegeri, la păcănele, dar cei care vor să se încarce spiritual nu au voie”, a mai spus Pandele.

„Vom cere BOR și Mitropoliei Iașiului, poate vom reuși să obținem ca Prea Cuvioasa să ajungă la catedrala din Voluntari”, a conchis edilul din Voluntari.

În ultimii ani, Primăria Voluntari, condusă de Florentin Pandele, a organizat deplasarea cu autocare a pelerinilor din Voluntari la Iași, la pelerinajul la racla Sfântei Parascheva.

Numai în 2019, primăria lui Pandele a trimis 8.000 de oameni în pelerinaj la Iași. Și în 2018 situația a fost identică, 140 de autocare, pline cu enoriasi din Voluntariau luat Iașiul cu Asalt.

Vorbim despre cel mai amplu pelerinaj religios din țara noastră.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.