Un studiu pe tema telemuncii, realizat de Reveal Marketing Research pentru LG Electronics, prezintă situația celor care lucrează de acasă în contextul pandemiei de coronavirus. Studiul arată că 79% dintre români consideră că sunt la fel de eficienți sau mai eficienți, atunci când lucrează de acasă, în telemuncă, decât atunci când lucrau de la birou, iar 44% dintre respondenți susțin că muncesc mai multe ore zilnic.

Potrivit studiului, în jur de 48% dintre angajații care lucrează în telemuncă sunt mulțumiți de faptul că nu mai petrec foarte mult în trafic, pe drum spre/de la serviciu, iar 45% dintre ei se bucură de programul flexibil. De asemenea, 42% dintre cei care lucrează de acasă arată că un avantaj major este este faptul că-și pot petrece mai multă vreme alături de familie, după cum arată descopera.ro.

Pe de altă parte, 56% dintre participanți au indicat mediul de acasă nu este potrivit pentru a lucra deoarece nu au un birou sau un scaun confortabil. Un procent de 25% dintre români susțin că nu mai au intimitate atunci când lucrează de acasă, în vreme ce alți 26% susțin că starea lor emoțională s-a înrăutățit.

Conform studiului Reveal Marketing Research, aproape jumătate dintre români preferă să lucreze de pe canapea sau la masa din bucătărie, iar acest lucru are influențe asupra stării lor de sănătate. O poziție incorectă în fața laptopului poate general probleme destul de mari, deși mulți nu suntem conștienți de acestea. Cea mai mare parte a celor care au participat la studiu, în jur de 86% au precizat că jocurile video îi ajută să se relaxeze după o zi de muncă acasă, în această perioadă, când sunt obligați să trăiască în izolare. 25% dintre participanții la studiu au precizat că, în perioada pandemiei, jocurile video i-au ajutat să rămână în legătură cu prietenii sau cu persoanele.

Studiul a fost realizat în octombrie 2020, pe un eșantion de 600 de persoane cu vârsta peste 18 ani, din mediul urban mare, care lucrează parțial sau integral de acasă.