Coronavirus. Studiu: Adevărul despre administrarea de vitamina C în cazul bolnavilor de Covid-19

Coronavirus. Studiu: Adevărul despre administrarea de vitamina C în cazul bolnavilor de Covid-19

Oamenii de știință de la Medical College of Georgia spun că vârsta, nivelurile de expresie și variațiile genetice ale transportorilor de vitamina C trebuie luate în considerare pentru estimarea eficacității împotriva coronavirusului,

Dozele mari de vitamina pentru tratarea bolii  COVID-19 ar putea avea efecte benefice pentru o mare parte din populație. Totuși, cercetătorii sunt de părere că acest lucru depinde de nivelurile de transportor natural necesare pentru a aduce vitamina în interiorul celulelor.

Eficiența vitaminei C în combaterea Covid-19

„Toți acești factori să fie luați în considerare în proiectarea și realizarea studiilor clinice – și în studiile pentru COVID-19, dar și în cele pentru alte maladii”, spune dr. Sadanand Fulzele, autorul principal al studiului. Tot mai multe studii care vizează găsirea unui tratament împotriva COVID-19 au fost începute la nivel mondial. Cercetările includ și studiul eficienței medicamentelor cunoscute, printre care se numără vitamina C, cunoscută ca un amplificator al sistemului imunitar.

Cel puțin 30 de studii clinice sunt în curs, prin care se încearcă evaluarea eficienței acestei vitamine. Unele dintre studii testează doze de până la 10 ori mai mari decât nivelurile recomandate în mod obișnuit.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Studiile clinice asupra osteoartritei, de exemplu, o boală autoimună în care sistemul imunitar atacă articulațiile, a obținut rezultate mixte. Cu toate acestea, utilizarea sa în alte probleme, cum ar fi cele induse de virusuri, a demonstrat beneficii în reducerea insuficienței organelor și îmbunătățirea funcției pulmonare, în sindromul de detresa respiratorie acută, o cauză majoră în cazurile grave de COVID-19 și care poate duce la deces”, explică dr. Fuzele, potrivit Medical Xpress. Nivelurile scăzute de vitamina C, de asemenea, au fost corelate cu mortalitatea mai mare la persoanele în vârstă, din cauza bolilor cardiovasculare. Stresul oxidativ ridicat, un factor major  de risc în bolile cardiovasculare, precum și îmbătrânirea, toate acestea corelate, acum, cu COVID-19, de asemenea reduc transmiterea de vitamina C în organism.

Importanța vitaminei C

Vitamina C este o vitamina esențială, ceea ce înseamnă că oamenii trebuie să o consume din produse alimentare sau suplimente.  Alimentele bogate în vitamina C sunt portocale, cartofii, roșiile, broccoli și varză de Bruxelles. Rolurile diverse ale vitaminei în organism includ, de asemenea, formarea vaselor de sânge, al colagenului si cartilajelor.