Care este adevărul despre Covid-19? Studiile arată altceva

Care este adevărul despre Covid-19? Studiile arată altceva

Un nou studiu realizat de Școala de Medicină Icahn din Muntele Sinai arată cu totul altceva faţă de ceea ce se spunea despre imunitate la coronavirus.

Pentru marea majoritate a persoanelor care au fost infectate cu noul  coronavirusimunitatea la boală va dura cel puțin cinci luni, potrivit unui nou studiu realizat de Școala de Medicină Icahn din Muntele Sinai. Rezultatele cercetării, care au fost publicate în revista Science, au arătat că 90 la sută dintre persoanele care se recuperează după virus sunt capabile să dezvolte un răspuns general stabil al anticorpilor.  Echipa a examinat peste 30.000 de pacienți cu coronavirus pozitiv și apoi a studiat îndeaproape 121 de pacienți care și-au recuperat și și-au donat plasma.

Studiile se contrazic cu privire la anticorpi. Care este adevărul?

„În timp ce au apărut unele rapoarte care spun că anticorpii împotriva acestui virus dispar rapid, am descoperit exact opusul - că mai mult de 90% dintre persoanele care au fost bolnave ușor sau moderat produc un răspuns de anticorp suficient de puternic pentru a neutraliza virusul și răspunsul este menținut timp de multe luni”, a declarat co-autorul studiului, Florian Krammer, profesor de vaccinologie la Școala de Medicină Icahn din Muntele Sinai.   „Descoperirea solidității răspunsului anticorpilor la SARS-CoV-2, inclusiv a longevității și a efectelor neutralizante, este extrem de importantă pentru a ne permite să monitorizăm în mod eficient seroprevalența în comunități și pentru a determina durata și nivelurile de anticorpi care ne protejează de reinfectare. Acest lucru este esențial pentru dezvoltarea eficientă a vaccinului”, arată experul.

Un alt studiu din Marea Britanie vine cu alte concluzii

Un alt raport din Marea Britanie de la începutul acestei săptămâni arată că imunitatea împotriva coronavirusului dispare treptat pe măsură ce pacienții se recuperează de boală. Cercetarea a adunat rezultatele a peste 365.000 de teste la domiciliu, care au fost date aleatoriu în Anglia. Deși noul studiu poate părea să contrazică alte cercetări care au aprofundat legăturile dintre infecțiile cu coronavirus și imunitate, cercetătorii de pe Muntele Sinai au remarcat că există mai mult de un val de control al infecției în corpul uman. După o infecție inițială, organismul generează cantități mari de compuși imuni care deseori mor rapid.

Alți experți medicali recunosc că există încă atât de multe necunoscute despre virus

Dar faptul că există o anumită aparență de imunitate robustă după infecție este o veste pozitivă înainte de o posibilă  undă verde dată unui vaccin viabil împotriva coronavirusului în următoarele luni.

„Cred că, în acest moment, încercăm încă să ne dăm seama de problema imunității, dar studiul recent este încurajator. Din păcate, aceasta ar putea fi o întrebare la care se răspunde doar pe măsură ce timpul trece”, a declarat pentru The National Interest dr. Jason Keonin, de la Northwest Iowa Surgeons PC din Spencer, Iowa .

„Majoritatea oamenilor de știință și medici cred că imunitatea va dura suficient pentru a face vaccinurile eficiente, cel puțin pe termen scurt, ceea ce ar avea un impact uriaș”, a concluzionat doctorul

Ne puteți urmări și pe Google News