Evenimentul ZileiActualitateCOVID-19. E știrea momentului despre vaccinare. Oficialitățile române dau toate detaliile

COVID-19. E știrea momentului despre vaccinare. Oficialitățile române dau toate detaliile

COVID-19. E știrea momentului despre vaccinare. Oficialitățile române dau toate detaliile
Vaccinarea va fi gratuită și voluntară, a anunțat sâmbătă, la Digi24, Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare.

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, a declarat, sâmbătă, la Digi24, că vaccinarea va fi gratuită și voluntară. Valeriu Gheorghiță a mai precizat că strategia campaniei de vaccinare anti-COVID 19 urmează să fie făcută publică săptămâna viitoare. El a mai punctat că vaccinarea va începe simultan în toate statele membre ale Uniunii Europene.

Klaus Iohannis, despre campania de vaccinare

„România, ca parte a acordurilor europene, trebuie să fie pregătită pentru a gestiona această campanie. După elaborarea strategiei de vaccinare, care va fi făcută publică săptămâna viitoare, autoritățile au început organizarea”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

„Vaccinarea se va face etapizat și va începe pe grupe de populație. E vorba în prima fază de personalul medical, cei aflați în grupele de risc, lucrătorii din educație, siguranță națională, transporturi, energie, furnizarea de apă. Au fost stabilite condițiile generale. Am solicitat o dată în plus să comunice clar și transparent aceste măsuri atât personalului medical, cât și populației”, a spus președintele Klaus Iohannis”.

„Este esențial să combatem dezinformarea și fake news care sădesc neîncredere. Atât timp cât dovezile științifice susține eficiența și siguranța vaccinurilor și le indică principalul factor pentru stoparea pandemiei, trebuie să ne unim eforturile pentru o campanie de succes a vaccinării.

UE ar putea da undă verde în decembrie vaccinurilor dezvoltate de Moderna şi Pfizer/BioNTech

Uniunea Europeană ar putea da undă verde la mijlocul lui decembrie vaccinurilor dezvoltate de companiile Moderna şi Pfizer/BioNTech, a anunţat joi preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, după un summit în care Cei 27 au discutat despre o coordonare a măsurilor lor de luptă împotriva pandemiei, în contextul apropierii sărbătorilor de sfârşit de an, transmite AFP.

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) se află ‘în discuţii zilnice’ cu instituţia americană omoloagă, FDA, pentru „sincronizarea evaluărilor lor asupra vaccinurilor’ anti-COVID-19, a declarat Ursula von der Leyen într-o conferinţă de presă.

„Dacă toate procedurile se vor derula fără probleme”, EMA ar putea „să dea vaccinurilor de la Pfizer/BioNTech şi de la Moderna autorizaţia condiţionată de punere pe piaţă începând din a doua jumătate a lui decembrie”, a afirmat şefa executivului UE.


Accesează: