Evenimentul Zilei > Social > EXPLOZIV! Parlamentarii cer sume uriașe pentru plata pensiilor speciale
EXPLOZIV! Parlamentarii cer sume uriașe pentru plata pensiilor speciale

EXPLOZIV! Parlamentarii cer sume uriașe pentru plata pensiilor speciale

Cu toate că au fost notificați încă de la sfârșitul lunii iunie că bugetul alocat pensiilor speciale a fost epuizat, se pare că deputatii si senatorii „în drepturi” fac presiuni asupra premierului Mihai Tudose să-i ia în calcul la rectificarea din luna august.

Este vorba despre pensiile speciale, care au crescut de la 1 iulie, ca efect al intrării în vigoare a Legii salarizării unitare. Patru milioane de euro este suma cerută de conducerile Senatului si Camerei Deputatilor, pentru plata celor 700 de pensii speciale, unele dintre ele fiind și de 10.000 de lei.

Guvernul trebuie să gasească rapid suma de 18,3 milioane de lei pentru creșterea cu până la 70% a pensiilor speciale pentru parlamentari. Surse politice susțin că, la Senat, banii s-au terminat, iar foștii aleși fac presiuni să își primească un drept pe care tot ei si l-au stabilit prin lege. 6 milioane de lei ar fi necesarul pentru cei peste 200 de foști senatori, în timp ce Camera – pentru 480 de persoane – ar avea nevoie de 12,3 milioane, până la finalul lui 2017.

Pe de altă parte, Liviu Dragnea, președintele Camerei Deputatilor a declarat că "Nu mai sunt bani, nu mai platim, aia e….".

Pentru că este vorba de propriul buzunar, aleșii care au adoptat Legea pensiilor speciale au decis ca sumele primite să crească ori de câte ori crește și indemnizația parlamentarilor în funcție.

http://bs.serving-sys.com/serving/adServer.bs?cn=display&c=19&mc=imp&pli=21761818&PluID=0&ord=3136314782576477&rtu=-1Dacă în luna iunie, un parlamentar pensionat primea 2.032 de lei pentru patru ani petrecuți în Legislativ, pentru iulie va încasa 3.445 lei. Iar pentru cei care au trei sau mai multe mandate, pensia specială a crescut de la 6.096 de lei la 10.335 lei pe lună. Atenție! Aceste sume se adaugă pensiilor pentru limită de vârstă.

 

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: