Evenimentul Zilei > International > „Păpușa de fier” a lui Vladimir Putin amenință Marea Britanie cu apocalipsa nucleară: „Vă vom distruge. Nu există opțiuni”
„Păpușa de fier” a lui Vladimir Putin amenință Marea Britanie cu apocalipsa nucleară: „Vă vom distruge. Nu există opțiuni”

„Păpușa de fier” a lui Vladimir Putin amenință Marea Britanie cu apocalipsa nucleară: „Vă vom distruge. Nu există opțiuni”

Una dintre cele mai înverșunate propagandiste din Rusia amenință Marea Britanie cu apocalipsa nucleară. Olga Skabeyeva, o prezentatoare de televiziune cu legături la Kremlin este cunoscută pentru ieșirile sale agresive la adresa Occidentului, în contextul războiului din Ucraina. Mai nou, propagandista a reacționat la discursul premierului britaic, Liz Truss, care a caracterizat campania militară a lui Putin în Ucraina drept un „eșec catastrofal”.

Cunoscută drept „Păpușa de fier” a lui Putin, Olga Skabeyeva nu are limite atunci când este să amenințe Occidentul. În ieșirile sale publice, în emisiunile de propagandă la care participă, Olga Skabeyeva s-a făcut remarcată și și-a primit porecla tocmai pentru acest tip de declarații. Împreună cu soțul ei, Yevgeny Popov, Skabeyeva a răspândit teorii ale conspirației, a exagerat succesul Moscovei în război și a răspândit propaganda Kremlinului despre naziștii din Ucraina.

De această dată ținta amenințărilor sale a fost premierul Marii Britanii, Liz Truss. Propagandista a amenințat că Rusia poate provoca anihilarea nucleară a Marii Brtainii, dacă Liz Truss continua eforturile de susținere a Ucrainei în război.

„Ce vor ei? Ei vor o victorie împotriva Rusiei. Victoria împotriva Rusiei este imposibilă fără o explozie nucleară”, a declarat Skabayeva. Ce veți face pentru a evita un război nuclear, sau este deja stabilit? Așa pare. Dacă nu se opresc, va deveni realitate”, a amenințat propagandista.

Skabeyeva a amenințat că Rusia ar putea declanșa o „apocalipsă”, iar acțiunile demarate împotriva lui Vladimir Putin vor duce la distrugerea Marii Britanii, dar și a Vestului, informează Daily Mail.

sursa foto: Captura video

Amenințări cu apocalipsa nucleară

Tema a fost reluată de Olga Skabayeva care a proferat noi amenințări. Ea a mai emis amenințări cu privire la un nou război mondial și amenințări orientate spre Vest. Pentru genul acesta de amenințări, a fost catalogată drept „monstru” de comentatori, iar alți analiști au spus că retorica ei marchează o schimbare în tonul Kremlinului.

„Noi nu amenințăm, noi nu vrem nu vrem război. Suntem primii la rând care vor să oprescă războiul și nu vrem un război nuclear în iarnă. Dar dacă susțineți că vom fi distruși, vă vom distruge. Nu există opțiuni”, a spus Skabayeva.

Într-una din ieșirile sale publice, din această săptămână, Vladimir Putin a reluat, la rândul său amenințarea nucleară. El a spus că nu este o cacealma și că este pregătit să folosească toate armele pe care le are la dispoziție. Afirmațiile sale au stârnit îngrijorare, în întrega lume, iar șefii serviciilor secrete din SUA și Marea Britanie au precizat că amenințările sale sunt luate „foarte în serios.”

foto: flickr.com

Declarațiile care au provocat reacția propagandistei

Prezentatoarea de televiziune a reacționat după discursul lui Liz Truss de la Națiunile Unite. Prim-ministrul britanic a făcut referire la „eșecul catastrofal” pe care Vladimir Putin și armata rusă le-au înregistrat în războiul ucrainean. Din acest motiv, a fost nevoie să se declare mobilizarea parțială, pentru a trimite noi trupe care să suplimenteze pierderile de pe frontul din Ucraina.

„Putin încearcă să se ajute trimițând mai mulți rezerviști la o soartă teribilă. Încearcă cu disperare să revendice mantaua democrației pentru un regim fără drepturi și libertăți ale omului. El face și mai multe afirmații mincinoase”, a spus Liz Truss în discursul său.