Va fi Marea Britanie în pericol? Un aliat al lui Vladimir Putin a cerut ca Londra să fie atacată: „Este foarte clar că amenințarea la adresa lumii vine de la anglo-saxoni”

Va fi Marea Britanie în pericol? Un aliat al lui Vladimir Putin a cerut ca Londra să fie atacată: „Este foarte clar că amenințarea la adresa lumii vine de la anglo-saxoni” Sursa foto: Kremlin

Un aliat politic apropiat al lui Vladimir Putin a cerut ca Londra să fie atacată prima în cazul în care ar începe Al Treilea Război Mondial. Deputatul Andrei Gurulyov, 54 de ani, membru al comisiei de apărare a parlamentului rus, a susținut invazia rusă a țărilor baltice NATO.

Marea Britanie va fi prima țintă

La postul 1 al televiziunii de stat, el a spus că nu există altă modalitate de a împiedica Occidentul să blocheze Kaliningradul. O astfel de mișcare ar declanșa clauza a cincea a NATO, precum și cel de-al treilea război mondial. „Vom distruge întregul grup de sateliți spațiali ai inamicului în timpul primei operațiuni aeriene”, a spus generalul Gurulyov.

„Nimănui nu îi va păsa dacă sunt americani sau britanici, i-am vedea pe toți ca NATO. În al doilea rând, vom atenua întregul sistem de apărare antirachetă.  În al treilea rând, cu siguranță nu vom începe de la Varșovia, Paris sau Berlin. Primul oraș care va fi lovit va fi Londra. Este foarte clar că amenințarea la adresa lumii vine de la anglo-saxoni.”

La fel ca și alți moscoviți, el crede că Occidentul - mai ales Europa continentală - nu are capacitate pentru un război adevărat. „Ca parte a operațiunii de distrugere a siturilor de importanță critică, Europa de Vest va fi întreruptă de la sursa de alimentare și imobilizată”, a continuat el. „Toate locurile de alimentare cu energie vor fi distruse. În a treia etapă, vom vedea ce vor spune SUA Europei de Vest despre a-și continua lupta în frig, fără hrană și electricitate.”

Ne puteți urmări și pe Google News

Generalul a respins planurile susținute de alți experți ruși de a construi un coridor prin Lituania, pentru a alimenta Kaliningradul de la Marea Baltică, care este blocată între statele NATO Polonia și Lituania. Așa-numitul „Coridorul Suvalkovsky” este din Belarus până în Lituania. El vede o astfel de strategie ca pe o capcană occidentală, deoarece armata lui Putin ar fi flancată pe două părți de trupele NATO.

„Este dorința partenerilor noștri occidentali ca să curățăm Coridorul Suvalkovsky [din Belarus prin Lituania pentru a furniza Kaliningrad]”, a spus el. „Dacă te uiți la hartă, ar fi o mare greșeală din partea noastră să facem coridorul doar pentru a ajunge cu trupe NATO la dreapta și la stânga.”

Strategia lui Putin

Strategia lui este de a readuce capitala lituaniană la fosta sa identitate ca Vilno, iar capitala Estoniei, Tallinn, înapoi la identitatea sa țaristă. „În mod calm... întoarcem Vilnius înapoi în Vilno, ne amintim ce este Reval (numele țarist al Tallinnului) și eliberăm flancul baltic, astfel încât să nu ne facem griji că putem fi loviți din spate”, a spus el.

„Din punct de vedere militar este imposibil să obținem un coridor prin Lituania”, a spus el. „Dar dacă Occidentul decide să blocheze regiunea Kaliningrad, se va lua decizia de a efectua o operațiune strategică pentru deblocarea acesteia.”

Gurulyov este un fost comandant adjunct al districtului militar de sud al Rusiei. A servit cu forțele ruse în Siria. El a fost sancționat de SUA pentru legăturile sale strânse cu Putin. În februarie, a fost auzit la un apel interceptat prin care le ordona subalternilor să ardă casele ucrainenilor după ce au aruncat familiile în stradă. O astfel de acțiune ar fi o crimă de război, potrivit Mirror.co.uk.