Evenimentul Zilei > Actualitate > Papa Francisc se roagă pentru victimele tragediei din Piatra Neamț
Papa Francisc se roagă pentru victimele tragediei din Piatra Neamț

Papa Francisc se roagă pentru victimele tragediei din Piatra Neamț

Papa s-a rugat, de asemenea, pentru medicii și autoritățile din lumea întreagă pentru ca să gestioneze în spirit de slujire criza sanitară.

La rugăciunea „Îngerul Domnului” de duminică, Suveranul Pontif a transmis apropierea și rugăciunea sa față de familiile îndurerate pentru pierderea celor dragi în urma incendiului care a izbucnit în seara de sâmbătă la secția de Anestezie și Terapie Intensivă a Spitalului Județean din Piatra Neamț.

Papa s-a rugat, de asemenea, pentru medicii și autoritățile din lumea întreagă pentru ca să gestioneze în spirit de slujire criza sanitară, informează Vatican News.

Suveranul Pontif se roagă pentru victimele tragediei de la Spitalul Județean din Piatra Neamț și încredințează milostivirii lui Dumnezeu sufletele celor care și-au pierdut viața în urma incendiului de la Secția de Anestezie și Terapie Intensivă.

„Ieri, într-o structură spitalicească din România, în care erau internați mai mulți pacienți afectați de coronavirus, a izbucnit un incendiu care a provocat victime. Îmi exprim apropierea mea și mă rog pentru ei, să ne rugăm pentru ei!”, a îndemnat Papa Francisc.

La rândul său, patriarhul Daniel al Bisericii Ortodoxe Române a transmis un mesaj de condoleanțe și a elogiat dăruirea medicului de la spitalul din Piatra Neamț care și-a pus viața în pericol pentru a scoate pacienții din flăcări.

„Am aflat cu multă durere despre tragedia provocată de incendiul din secția de Anestezie și Terapie Intensivă a Spitalului Județean din Piatra Neamț, în seara zilei de  sâmbătă, 14 noiembrie 2020, incendiu în urma căruia şi-au pierdut viaţa 10 persoane și alte 7 au ajuns  în stare critică.

În aceste momente pline de suferință și tulburare, ne rugăm lui Dumnezeu pentru odihna sufletelor celor decedați și pentru însănătoșirea grabnică a celor răniţi, între care se află și medicul de gardă care a pus viața pacienților săi mai presus de propria sa viaţă.

Adresăm un părintesc mesaj de condoleanţe şi consolare familiilor pacienților decedați, rudelor, prietenilor, precum şi întregului personal medical care i-a îngrijit și care a încercat să le salveze viața”, se arată în mesajul patriarhului Bisericii Ortodoxe Române.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE