Evenimentul Zilei > Politica > Iohannis a ieșit cu reacții după tragedia de la Piatra Neamț. „Întreaga țară e îndoliată”
Iohannis a ieșit cu reacții după tragedia de la Piatra Neamț. „Întreaga țară e îndoliată”

Iohannis a ieșit cu reacții după tragedia de la Piatra Neamț. „Întreaga țară e îndoliată”

Preşedintele Klaus Iohannis se declară "profund îndurerat" de decesul pacienţilor de la Secţia ATI a Spitalului Judeţean din Piatra Neamţ şi transmite condoleanţe familiilor îndoliate.

„Tragedia care a avut loc la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ a îndoliat întreaga ţară. Sunt profund îndurerat de decesul pacienţilor de la Secţia de Terapie Intensivă şi transmit condoleanţe şi multă putere familiilor în aceste momente grele. Urez însănătoşire grabnica victimelor aflate în stare foarte gravă! Sunt alături de toţi cei care sunt afectaţi de acest accident îngrozitor”, a scris Iohannis, sâmbătă seara, pe Facebook.

 

Și Rareș Bogdan a reacționat imediat după tragedia de la Piatra Neamț.

„CORUPȚIA UCIDE!

Pacienți COVID intubați la Terapie Intensiva morți intr-un incendiu devastator la Spitalul Județean din Piatra Neamț. 10 victime pana acum și alte persoane in stare gravă. Un medic care a întervenit sa salveze victimele, ars pe corp in proporție de 80%. Spitalul se afla in subordinea Consiliului Județean Neamț condus de 4 ani si jumătate de pesedistul Ionel Arsene.

ZERO investiții in ultimii 5 ani in acest spital. Manageri schimbați ca sosetele. Încă o tragedie in spitalele din Romania, după Colesctiv și incendiul de la Maternitatea Giulești. Parchetul General a trimis 3 procurori cu experiența la fata locului. Sa facă lumina!”, a scris pe pagina sa de Facebook Rareș Bogdan.

Alăturat a prezentat și lista cu managerii, cei opt, schimbați în decurs de un an ca „șosetele”.

Un puternic incendiu a izbucnit în această seară în incinta Spitalului Județean de Urgență Piatra-Neamț. Zece oameni au murit și șase persoane sunt în stare gravă, printre care și un cadru medical.

Potrivit ISU Neamț, în secția ATI, a spitalului a izbucnit un incendiu, cel mai probabil de la echipamentul medical.

Având în vedere numărul de persoane existent internat în secție, pentru gestionarea eficientă a evenimentului a fost activat Planul Roșu de Intervenție.

Potrivit autorităților, persoanele decedate erau bolnave de coronavirus și se aflau intubate la terapie intensivă.

De asemenea, medicul care era de gardă pe secția ATI a suferit arsuri de gradul II și III pe 80% din suprafața corpului.

Este cel mai grav bilanț după tragedia de la Colectiv și a fost deschisă și o anchetă penală”

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, preşedintele Klaus Iohannis a vorbit cu premierul Ludovic Orban, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, şi şeful DSU, Raed Arafat, fiind în permanentă legătură cu aceştia pentru o informare rapidă.

Procurorii au deschis dosar penal în rem pentru ucidere din culpă

Parchetul General a anunțat că va prelua ancheta privind incendiul de la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț. Până în prezent s-au semnalat 10 morți și mai mulți răniți în urma incendiului izbucnit la secția ATI, unde se aflau bolnavii de coronavirus.

Procurorii au deschis un dosar penal in rem pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă în legătură cu împrejurările în care a izbucnit incendiul de la Secţia ATI din incinta Spitalului Judeţean Piatra Neamţ, soldat cu zece morţi, ancheta fiind preluată de Parchetul General.

Iniţial, dosarul a fost deschis de procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamţ, ancheta fiind preluată apoi Parchetul General.