Evenimentul Zilei > Actualitate > Patriarhul Daniel, mesaj emoționant pentru victimele din Piatra Neamț
Patriarhul Daniel, mesaj emoționant pentru victimele din Piatra Neamț

Patriarhul Daniel, mesaj emoționant pentru victimele din Piatra Neamț

Patriarhul Daniel a transmis sâmbătă seara un mesaj emoționant victimelor incediului de la Spitalul Județean din Piatra Neamț.

Patriarhul Daniel a transmis sâmbătă un mesaj de condoleanțe pentru victimele incendiului de la Spitalul Județean de Urgență din Piatra Neamț și l-a elogiat pe medicul grav rănit care și-a riscat viața pentru a-i salva pe pacienți

Mesajul integral al patriarhului Bisericii Ortodoxe Române:

„Am aflat cu multă durere despre tragedia provocată de incendiul din secția de „Anestezie și Terapie Intensivă” a Spitalului Județean din Piatra Neamț, în seara zilei de  sâmbătă, 14 noiembrie 2020, incendiu în urma căruia şi-au pierdut viaţa 10 persoane și alte 7 au ajuns  în stare critică.

În aceste momente pline de suferință și tulburare, ne rugăm lui Dumnezeu pentru odihna sufletelor celor decedați și pentru însănătoșirea grabnică a celor răniţi, între care se află și medicul de gardă care a pus viața pacienților săi mai presus de propria sa viaţă.

Adresăm un părintesc mesaj de condoleanţe şi consolare familiilor pacienților decedați, rudelor, prietenilor, precum şi întregului personal medical care i-a îngrijit și care a încercat să le salveze viața”, a spus acesta, conform G4media.

Tragedia de la secția ATI a Spitalului Județean Neamț

Un incendiu a izbucnit sâmbătă seara la secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean de Urgență din Piatra Neamț. Pacienții internați pe secție erau bolnavi cu Covid-19.

Zece pacienți au murit, iar alte șapte persoane, inclusiv medicul de gardă, sunt în stare critică.

Șase răniți au fost transferați la Iași, în timp ce medicul – care a suferit arsuri pe 40% din suprafața corpului, după ce a încercat să salveze pacienți – a fost adus la București, iar duminică va fi transferat la un spital din Belgia.

Lucian Micu, manager spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț, a oferit prima reacție după incendiu.

„Din păcate, nu pot să vă spun care a fost sursa incendiului. Așteptăm raportul oficial al ISU. Doar secția ATI a fost avariată, opt oameni au murit, medicul de gardă are arsuri pe 40% suprafață de corp.

Din punctul meu de vedere, s-au respectat toate normele, dar nu trebuie să ne hazardăm în declarații și reacții. Există cu siguranță un responsabil de incendii, el e deja la fața locului. Trebuie să înțelegem și specificul secției unde s-a întâmplat incendiul, acolo pacienții sunt imobilizați. Un pacient era intubat.

Ceilalți pacienți vor fi transferați la Iași, doar un salon de la etajul 2 a suferit. Nu pot să spun dacă incendiul a avut loc de la o candelă sau oricare altă ipoteză”, a declarat managerul