FOTO. Cum arată Iadul de la Piatra Neamț. Incendiul a făcut prăpăd

FOTO. Cum arată Iadul de la Piatra Neamț. Incendiul a făcut prăpăd

Cadre terifiante surprinse după dezastrul de la Spitalul din Piatra Neamț. Incendiul a lăsat în urmă victime și pagube materiale.

Peisaj de groază rămas în urma incendiului devastator care a izbucnit, sâmbătă seara în secția ATI a Spitalului Județean de Urgență din Piatra Neamț. Focul a făcut prăpăd și a provocat decesul a 10 persoane. Alte șase sunt în stare gravă din cauza arsurilor suferite. Medicul de gardă este în stare critică și va fi dus la Iași. Un alt doctor și două asistente au suferit arsuri.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de oficialii de la Spitalul Județean, incendiul a izbucnit în jurul orei 18:30, iar la secția de terapie intensivă erau internate 16 persoane.

La spitalul din Piatra Neamț vor ajunge o autospecială pentru transport victime multiple și două ambulanțe SMURD cu medic de la Neamț, o autospecială pentru transport victime multiple și două ambulanțe SMURD cu medic de la Iași, o autospecială pentru transport victime multiple de la Bacău, o autospecială pentru transport victime multiple de la Suceava și nouă ambulanțe tip B de la Servicul Județean Neamț.

Ne puteți urmări și pe Google News

Prima decizie luată de premierul Ludovic Orban după tragedia de la Piatra Neamț

Update. Breaking News. Procurorii au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă în cazul Piatra Neamț

Incendiul a izbucnit la etajul al doilea, în secția ATI. Deocamdată nu se cunoaște cauza incendiului. Conform ISU Neamț, tragedia de la Piatra Neamț a înregistrat, până acum, 10 decese și șase răniți. „Zece oameni au murit, șase persoane sunt în stare gravă și un cadru medical este la UPU. Se lucrează pentru aflarea cauzei care a dus la acest incendiu”, a declarat Irina Popa, purtător de cuvânt ISU Neamț.

„Trebuie să înțelegem și specificul secției”

„Din păcate, nu pot să vă spun care a fost sursa incendiului. Așteptăm raportul oficial al ISU. Doar secția ATI a fost avariată, opt oameni au murit, medicul de gardă are arsuri pe 40% suprafață de corp. Din punctul meu de vedere, s-au respectat toate normele, dar nu trebuie să ne hazardăm în declarații și reacții.

Există cu siguranță un responsabil de incendii, el e deja la fața locului. Trebuie să înțelegem și specificul secției unde s-a întâmplat incendiul, acolo pacienții sunt imobilizați. Un pacient era intubat. Ceilalți pacienți vor fi transferați la Iași, doar un salon de la etajul 2 a suferit. Nu pot să spun dacă incendiul a avut loc de la o candelă sau oricare altă ipoteză”, a spus Lucian Micu, managerul spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț.

Update. România, în doliu! Zece persoane au murit, șase sunt rănite grav la Piatra Neamț

Bombă! ISU Neamț despre Spitalul „morții”: „N-au solicitat avizul de securitate la incendiu”