Evenimentul Zilei > Actualitate > Medicul erou de la Neamț va fi adus de urgență la București! A intrat în flăcări după pacienții intubați de la ATI!
Medicul erou de la Neamț va fi adus de urgență la București! A intrat în flăcări după pacienții intubați de la ATI!

Medicul erou de la Neamț va fi adus de urgență la București! A intrat în flăcări după pacienții intubați de la ATI!

O aeronavă medicală a fost trimisă de urgență la Iași pentru a-l prelua pe medicul erou de la Secția ATI de la Spitalul din Piatra Neamț, care este în stare critică.

Medicul, un erou în adevăratul sens al cuvântului, a suferit arsuri pe 80 la sută din suprafața corpului după ce a intrat în flăcări, la propriu, pentru a-i scoate afară din secția de Terapie Intensivă, de la Spitalul Județean Piatra Neamț, pe cei internați.

Pacienții erau infectați cu noul coronavirus, iar o parte dintre ei erau intubați. După ce a izbucnit incendiul, care s-a propagat foarte repede, medicul de gardă de la ATI nu a mai stat pe gânduri și a intrat în secția de terapie intensivă de unde a scos afară câțiva pacienți. În momentul în care flăcările au cuprins, practic, întreaga încăpere, medicul a mai făcut o ultimă încercare și a mai intrat după un alt bolnav care striga după ajutor. Pompierii spun că atât medicul cât și bolnavul cărat în spate de acesta, au suferit arsuri grave.

Medicul a fost transportat de urgență la Iași, iar de acolo cu avionul medical la București, unde va fi adus la Spitalul Floreasca, unde va primi tratamentul medical de care are mare nevoie.

Ce spun pompierii

Cei de la ISU Neamț spun în secția de terapie intensivă se aflau 16 pacienți, din care zece au decedat iar șase au suferit răni grave.

„Sâmbătă seară, în jurul orei 18.30, la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Piatra Neamț a avut loc un incendiu care a afectat secția de ATI – unde erau internați, în două saloane, 16 pacienți. La acest moment șapte dintre pacienți sunt decedați, iar al optulea se află în stare critică. În același timp, un medic care se află în secție se află în stare gravă, suferind răni extinse. Ceilalți pacienți nu mai pot fi îngrijiți în secția de ATI și urmează să se facă toate demersurile pentru a fi transferați către alte spitale. Incendiul a fost lichidat de către echipele ISU Neamț. Conducerea SJU Piatra Neamț îi asigură pe pacienți că, în continuare, echipa medicală este la muncă și intervine pentru a oferi tratamentul necesar celorlalți pacienți internați în celelalte secții ale unității medicale”, spun cei de la Spitalul Județean Piatra Neamț.