Papa Francisc s-a rugat la Mosul împreună cu credincioșii creștini și musulmani

Papa Francisc s-a rugat la Mosul împreună cu credincioșii creștini și musulmani

Papa Francisc face o vizită istorică în Irak. În ultima zi a vizitei, Suveranul Pontif a vizitat orașul în ruine Mosul. Irakul a primit cu fast pe primul Papă din istorie care o vizitează. La Mosul, Papa Francisc a ascultat atât credincioșii creștini, cât și cei musulmani care și-au depănat experiența terifiantă cu ISIS.

În ultima zi a vizitei sale istorice în Irak, Papa Francisc a mers în orașul în ruine Mosul, acolo unde a ascultat poveștile creștinilor dar și musulmanilor care au trecut prin experiențe groaznice în timpul în care ISIS stăpânea această zonă a țării. Suveranul Pontif i-a binecuvântat și le-a spus că „fraternitatea este mereu mai durabilă decât fratricidul”, relatează Digi24 .

Papa Francisc a stat alături de creștini și musulmani la Mosul și le-a ascultat experiențele

Papa Francisc a stat alături de creștini și musulmani deopotrivă și le-a ascultat poveștile în mijlocul unei piețe dărâmate. Anterior un spațiu bogat și aglomerat, acum în ruine și înconjurat de bucăți de piatră și beton, cratere și bisericii aproape prăbușite. Multe clădiri mult prea periculos de vizitat.

„Împreună respingem fundamentalismul, sectarianismul și corupția”, i-a spus erhiepiscopul Moslului Najeeb Michaeel Papei.

Ne puteți urmări și pe Google News

Papa Francisc s-a rugat cu cei prezenți pentru cei care și-au pierdut viața în conflictele din Irak

Papa Francisc a fost vizibil afectat de felul în care arăta zona devastată de război. El s-a rugat împreună cu cei prezenți pentru cei care și-au pierdut viețile în conflictul sângeros.

„Cât de dureros este că această țară, leagănul civilizației, a fost lovită atât de barbar, cu locurile de rugăciune distruse și mii de oameni - musulmani, creștini, yazidiți și alții – strămutați sau uciși”, a spus Papa Francisc.

”Fraternitatea este mai durabilă decât fratricidul”, a spus Papa Francisc

„Astăzi, însă, reînnoim convingerea noastră că fraternitatea este mai durabilă decât fratricidul, că speranța este mai puternică decât ura, că pacea este mai puternică decât războiul. Speranța nu va putea fi niciodată adusă la tăcere prin sângele vărsat de cei care pervertesc numele lui Dumnezeu în căutarea distrugerii”, a adăugat liderul Bisericii Catolice.

Papa Francisc a ajuns vineri la Bagdad, în ciuda tuturor temerilor privind riscurile sanitare și de securitate legate de o vizită atât de sensibilă. În Irak, Papa l-a vizitat pe ayatollahul Ali al-Sistani, unul dintre cei mai importanți lideri ai musulmanilor șiiți și un important avocat al păcii și dialogului interreligios. Este pentru prima dată în istorie când doi lideri religioși creștin și șiit, de acest rang, se întâlnesc.