Evenimentul Zilei > Actualitate > Lider SNAP cercetat penal într-un dosar de evaziune fiscală
Lider SNAP cercetat penal într-un dosar de evaziune fiscală

Lider SNAP cercetat penal într-un dosar de evaziune fiscală

Unul dintre liderii Sindicatului Național al Agenților de Poliție este un fost polițist cu dosar penal pentru evaziune fiscală într-un dosar cu prejudiciu de milioane de euro. Celălalt lider este Viorel Șeicaru, polițistul de la Secția 16 aflat în arest preventiv.

Unul dintre cele mai mari sindicate din Ministerul de Interne numără aproape 7.000 de membri în toate structurile de polițiști. Este condus de doi inculpați. Un fost polițist cu dosar penal pentru evaziune fiscală și începând de vineri, de un agent arestat preventiv după ce a agresat doi tineri alături de mai mulți subalterni. Șeicaru este acuzat de lipsire de libertate și tortură.

Viorel Șeicaru, unul dintre cei 7 polițiști ai Secției 16 din Capitală cercetați în dosarul de tortură, este vicepreședinte al Sindicatului Național al Agenților de Poliție (SNAP). Șeful său neagă însă că acesta ar fi reprezentativ pentru sindicat.

Sindicatul polițiștilor sau sindicatul inculpaților? Cine conduce SNAP? Iulian Surugiu se dezice de polițistul de la Secția 16

„Din punctul meu de vedere, mai ales că sunt fondatorul acelui sindicat, nu pot să îmi explic. Dar așa ceva nu poate să existe la noi în România, în absolut nicio țară din lume. Din păcate, sunt niște copii sau oameni maturi, chiar că cel în cauză e un om matur, care atunci când ajunge într-o funcție sindicală, dacă se crede că el poate să facă orice se înșală armanic”, a declarat pentru Digi24 Iulian Surugiu, președintele fondator al SNAP.

Iulian Surugiu se dezice însă de întreg sindicatul în momentul în care este chestionat cu privire la vicepreședintele organizației, agentul Viorel Șeicaru. „Sunt doar preşedinte fondator al acestui sindicat din 2017, conform actelor ce stau acolo Eu sunt doar preşedinte fondator şi în niciun caz şeful lui Şeicaru”, a declarat Iulian Surugiu. Acesta a repetat că el este doar președinte fondator al SNAP.

Surugiu, implicat într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani cu prejudiciu de două milioane de euro

Însă Iulian Surugiu are la rândul său probleme penale serioase. Este inculpat într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani cu prejudiciu calculat la două milioane de euro.

Citește și: Persoanele care fac evaziune fiscală pot scăpa de închisoare. Decizia CCR

Omul care conduce acum, în acte, organizația sindicală, Adrian Diugu, susține că el nu are nicio implicare în treburile organizației. „Acum, SNAP-ul este condus de domnul Surugiu, care se dezice de această organizație. Se dezice, din cauza evenimentelor petrecute în urma scandalului cu polițiștii care i-au torturat pe cetățeni”, a declarat Adrian Diugu, cel care, oficial, figurează ca președinte al SNAP.

Legea îi interzice lui Iulian Surugiu să fie membru în sindicat, pentru că e pensionar. Dar cu toate acestea, el este cel care reprezintă interesele membrilor în discuțiile cu factorii de decizie. Digi24 a intrat în posesia unei invitații adresate lui Iulian Surugiu în calitate de șef al acestei organizații. El era chemat la prima discuție cu noul ministru de interne, Lucian Bode.

Iulian Surugiu este cel mai bogat sindicalist: are peste 500.000 euro în conturi

„Dl Surugiu, în cadrul sindicatului, ia toate hotărârile organizatorice în cadrul acestui sindicat, inclusiv toate plățile care se fac în cadrul sindicatului și adunarea cotizațiilor din partea membrilor. Dl Surugiu se prezintă la toate ședințele din cadrul Ministerului Afacerilor Interne ca și președinte al Sindicatului Național al Agenților de Poliție”, mai precizează Adrian Diugu.

Iulian Surugiu este considerat a fi cel mai bogat sindicalist: în 2016, ar fi avut în conturi peste 500.000 de euro. Împreună cu Viorel Șeicaru, conduce unul dintre cele mai mari sindicate din MAI. Șeicaru are aproape 20 de ani de experiență și lucra ca șef de tură la Secția 16 din Capitală. Cu ore suplimentare, salariul lui ajungea la 5.000 de lei pe lună.

Sursa: Digi 24