Evenimentul Zilei > Actualitate > PSD-ul face zid în fața controlului averii sindicalistului Florin Bercea (FSLI)
PSD-ul face zid în fața controlului averii sindicalistului Florin Bercea (FSLI)

PSD-ul face zid în fața controlului averii sindicalistului Florin Bercea (FSLI)

Cârdășia Florin Bercea - PSD iese din nou la iveală.

După declarațiile de susținere ale sindicalistului Florin Bercea la adresa social democrațiilor, pe care le puteți citi aici, pesediștii se pun zid în fața controlului averii acestuia. Florin Bercea este singurul sindicalist cu funcție de conducere din CNSLR care nu și-a publicat declarațiile de avere și de interese.

Prim Vicepreședintele CNSLR Frăția, Florin Bercea încalcă cu bună știință legea nr.176/2010, care reglementează „Obligații de integritate și transparență în exercitarea funcțiilor demnităților publice”. Mai precis, conform legii, au obligația publicării declarațiilor de avere toate persoanele cu funcții de conducere în federațiile și confederațiile sindicale.

Astfel, în biroul operativ CNSLR Frăția, toți membrii își publică aceste declarații, conform legii, cu excepția președintelui FSLI Petrol Energie, Florin Bercea.

Cârdășia PSD-Bercea este devoalată printr-un proiect de modificare legislativă inițiat de pesediști prin care sindicaliștii sunt pur și simplu excluși din lista persoanelor care sunt obligate să își depună declarațiile de avere și interse. Dacă legea trece de Camera Deputaților, unde PSD are încă o majoritate, scoaterea lui Bercea basma curată în fața unei verificări ANI este ca și gata.

Averea ascunsă ridică semne serioase de întrebare cu privire la integritatea lui Florin Bercea

Despre liderul CNSLR s-au scris multe în presă de-a lungul anilor. Locotenentul lui Sorin Ovidiu Vântu și moștenitorul lui Liviu Luca, liderul FSLI Petrol Energie este acuzat de DNA pentru “infracțiunile de fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, deoarece există indicii ca în calitate de administrator special a solicitat înregistrarea mențiunilor privind schimbarea acționariatului SC REALITATEA MEDIA SA utilizând extrase ale registrului acționarilor falsificate.”

Mai mult decât atât, Florin Bercea a fost asociat și administrator la societatea X-OIL GRUP, alături de offshore-uri din UK și Cipru, despre care s-a scris că ar fi fost controlate de Sorin Ovidiu Vântu și Liviu Luca. X-OIL GRUP SRL este una dintre companiile în care fosta Petromservice a investit milioane de euro, fără nici un fel de beneficiu. Petromservice (ulterior PSV Company) este compania deținută de angajații Petrom și devalizată de un grup infracțional condus de Vântu și Luca. Mai multe condamnări sonore au fost legate de devalizarea a peste 300 de milioane de euro din această companie.

Liderul sindical, Florin Bercea este implicat în mai multe societăți, fie ca administrator, fie ca acționar. Cele mai multe dintre acestea cu legături directe cu OMV-Petrom. Există un interes politic pentru care PSD face zid în fața controlului averii lui Florin Bercea?