Editura Evenimentul si Capital

ACUZAȚII GRAVE ale polițiștilor SNAP. Protocoalele sunt ILEGALE și au condus la ABUZURI. Iulian Surugiu: „Venea unul și ordona polițiștilor ce să facă fără să știm cine este” | EXCLUSIV EVZ

Iulian Surugiu, membru SNAP
Autor: | | 9 Comentarii | 3565 Vizualizari

Polițiștii din cadrul Sindicatului Național al Agenților de Poliție (SNAP) au transmis o scrisoare deschisă ministrului afacerilor interne, Carmen Daniela Dan, în care îi solicită verificarea protocoalelor încheiate de Ministerul Afacerilor Interne (MAI) cu diferite instituții, printre care Parchetul de pe Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ), Direcția Națională Anticorupție (DNA), Serviciul Român de Informații (SRI) și Agenția Națională de Integritate (ANI). Reprezentanții SNAP au declarat, pentru Evenimentul zilei, că aceste protocoale încheiate în ultimii ani nu au respectat cadrul legal, au condus la abuzuri îndreptate împotriva polițiștilor și în cadrul lor au fost urmărite interese politice, personale sau de grup.

În ziua în care „Evenimentul zilei” dezvăluia „Istoria secretă a protocoalelor SRI- DNA”, sindicaliștii SNAP au transmis o scrisoare deschisă adresată ministrului afacerilor interne Carmen Dan, căreia îi atrage atenția că trebuie să verifice protocoalele încheiate de MAI cu SRI, DNA, Parchetul General, ANI dar și cu alte instituții sau societăți. Iulian Surugiu, membru în Biroul Executiv al SNAP, a declarat, pentru „Evenimentul zilei”, că sunt zeci de protocoale încheiate de fostele conduceri ale MAI, fără respectarea legii.

„În contextul evenimentelor sociale și a stării tensionate ce se desfășoară în această perioadă la nivelul întregii țări, care au dus la indignarea unei părți importante a societății civile și chiar la mișcări de stradă, considerăm că este necesară clarificarea unor aspecte de interes național”, transmite SNAP.

Sindicaliștii îi cer lui Carmen Dan: „Doamnă ministru, vă solicităm să dispuneți măsurile necesare pentru verificarea protocoalelor de colaborare încheiate de Ministerul Afacerilor Interne și principalele instituții ale statului, respectiv, Parchetul de pe Înalta Curte de Casație și Justiție, Direcția Națională Anticorupție, Serviciul Român de Informații, Agenția Națională de Integritate, etc. Trebuie verificată în primul rând baza legală în care au fost încheiate aceste protocoale, când și cine le-a semnat, dacă au fost urmărite interese politice, personale sau de grup și nu în ultimul rând, dacă mai sunt de actualitate.”.

Despre baza legală care a stat la încheierea unor astfel de protocoale, Iulian Surugiu aruncă bomba: „Au fost protocoale încheiate nu numai cu SRI, DNA sau diferite parchet, ci și cu Poliția Locală sau cu diferite societăți de salubritate. Problema este că, pentru a fi legale, aceste protocoale trebuiau publicate în Monitorul Oficial”.

În continuarea mesajului transmis de SNAP ministrului afacerilor interne se arată: „Poate vă veți întreba care este motivația care a condus la interesul organizației noastre privind <colaborarea> cu aceste instituții și de aceea vă transmitem faptul că membrii noștri, polițiști sau polițiști de frontieră, ne-au semnalat multe cazuri în care s-au confruntat cu ,,efectele” acestor protocoale. Înțelegem necesitatea existenței unor acte care să prevadă condițiile de colaborare dintre Poliția Română și celelalte instituții implicate în actul de justiție, sau pentru apărarea țării, precum și nevoia de informații. Cu toate acestea, nu suntem și nu vom fi de acord cu amestecul altora, în problemele poliției, cu subordonarea polițistului român, în relațiile cu reprezentanții altor instituții sau cu abuzuri pe care unii le comit, invocând <

protocolul>”.

LIVE BLOG Franta - Romania. Tiriac, decizie neasteptata. EXCLUSIV A anuntat aseara

Pagina 1 din 2

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Justiţie

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI