Dublă măsură a procurorilor DNA privind privatizările. Ce s-a descoperit despre dosarul ”Telepatia”

Dublă măsură a procurorilor DNA privind privatizările. Ce s-a descoperit despre dosarul ”Telepatia”

Acuzații deosebit de grave de dublă măsură în justiție, instrumentate de procurori și specialiști DNA, devin virale și ilustrează exhibiționismul din sistemul românesc de justiție. Tandemul DNA, procurorul Emilian Eva – specialista Aurelia Nicolae, a ajuns în lumina reflectoarelor.

Lumea Justitiei a continuat seria de dezvăluiri bombă, care demonstrează că dosarul în care o gramadă de oameni au fost condamnați  la ani grei de închisoare pentru privatizarea Institutului de Chimie Alimentară (Dosarul “Telepatia”) a fost un dosar fals orchestrat cu ținta precisă: încercarea de asasinare economică a trustului de presă Intact, relatează Luju .

Lumea Justiției a identificat dubla măsură aplicată de procurori și specialiști DNA în cazul privatizărilor instrumentate de ADS în 2003

Lumea Justitiei a dezvăluit anterior că la Secția de Investigare a Infracțiunilor din Justiție (SIIJ) în perioada 2019 – 2020 s-au făcut o serie de mărturii explozive de către o serie de directori din Ministerul Agriculturii. Aceștia au atestat că prejudiciul de 60 milioane euro evaluat de DNA (de către tandemul format din procurorul Emilian Eva și specialista DNA Aurelia Nicolae) a fost livrat în 2008 de fostul ministru al Agriculturii, Dacian Ciolos. Totul s-ar fi desfășurat la comanda DNA, fără ca în minister să fi existat un act intern care să ateste existența fabulosului prejudiciu.

„Lumea Justitiei prezintă documente bombă din care se poate constata că în cazul altor privatizări din cele 40 facute de Agentia Domeniilor Statului in anul 2003, pe situatii absolut similare în care prețul de vânzare al acțiunilor a fost calculat prin metoda raportului de evaluare simplificat, procurorii DNA Nicolae Marin si Emilian Eva au dat neînceperea urmăririi penale în dosare în care, atentie, aceeasi specialistă DNA Aurelia Nicolae a atestat că metoda de calcul al prețului acțiunilor prin metoda raportului de evaluare simplificat a fost perfect legala. Uluitor!„, declară sursa citată.

Prejudiciul de 60 de milioane în Dosarul ”Telepatia” a fost scos din pix, susține Lumea Justiției

Documentele din 2003 se referă la privatizări realizate de Agentia Domeniilor Statului la două societăți, SC Agricola Dumbrăveni – Sibiu și Semtest SA Balotești. În ambele cazuri pretul de calcul al acțiunilor fiind efectuat conform metodei legale în vigoare pe atunci, cea a raportului de evaluare simplificat, adica aceeași metodă aplicată și în cazul Institutului de Chimie Alimentara (Dosarul “Telepatia”). Metoda folosită este identică și în cazul restului de până la 40 de societati privatizate în același an de ADS.

În urma analizării tuturor declarațiilor, Lumea Justitiei concluzionează că prejudiciul de peste 60 milioane euro (stabilit de specialista DNA Aurelia Nicolae la solicitarea expresa a fostului procuror DNA Emilian Eva) a fost scos din pix, aplicându-se o dublă măsura față de cazul celorlalte privatizări din lotul celor 40 efectuate de ADS în anul 2003.

În același timp, în cursul anului 2020, la Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție, o serie de directori din Ministerul Agriculturii au recunoscut în fața procurorilor că nu a existat niciodată pe vremea lui Dacian Cioloș vreun prejudiciu în scriptele ministerului.

Ne puteți urmări și pe Google News