Evenimentul Zilei > Social > Intrăm într-o nouă era. Ne vom vaccina în fiecare an? Care este explicația
Intrăm într-o nouă era. Ne vom vaccina în fiecare an? Care este explicația

Intrăm într-o nouă era. Ne vom vaccina în fiecare an? Care este explicația

Un medic avertizează: „An de an ne vom vaccina”. Medicul Emiliam Imbri a declarat că pandemia se va prelungi până spre toamnă şi ne vom vaccina în fiecare an, până când virusul va deveni banal.
Un medic avertizează: „An de an ne vom vaccina”. Medicul Emiliam Imbri a declarat că  SARS-COV-2 va deveni o infecție obișnuită. Mai mult, spune că vom fi nevoiţi să ne vaccinăm în fiecare an.
Din păcate, noile variante ale coronavirusului au început să circule și în țara noastră. Din 93 de teste Covid, 71 de rezultate au indicat prezenta tulpinii din Marea Britanie. Iar la alte două au indicat tulpina din Africa de Sud.

Un medic avertizează: „An de an ne vom vaccina”

Medicul Emilian Imbri a vorbit despre un nou val al pandemiei dar şi despre când se va apropia de sfârşit.

Emilian Imbri:Tulpinile mutante au ajuns în România prin mijloacele de transport pe care le folosesc virușii, adică omul. Vectorul este omul, transmiterea se face aerogen, dar el se mișcă odată u mișcarea populației. Noi suntem pregătiți pentru un val trei, din fericire valul doi s-a retras ca la un tsunami, mult în ultimele 3-4 săptămâni și spitalele au respirat puțin. Locuri libere au fost, în spitalul Babeș, acum 2-3 săptămâni erau peste 200 de locuri de libere. Acum se întoarce valul. Probabil ca vom  fi liniștiți până când vom atinge maximul pe care l-am avut acum 2 sau 3 luni, adică un vârf în care totul era plin. Până atunci spunem noi că putem rezista, dacă depășim acea cotă sigur ca presiunea va produce spărturi”, a declarat medicul.

Un medic avertizează: Noul coronavirus va circula multă vreme sub forma unei banale gripe

Emilian Imbri: „În timp, SARS-COV-2, aceste virus va deveni o infecție obișnuită, banala, an de an ne vom vaccina probabil. Nu va mai fi o pandemie, va fi o boală care se alătură șirului de boli, pe care, în funcție de cat suntem de prudenți, o vom face sau nu.

Din ce se prefigurează, imediat după 15 martie și în aprilie vom atinge acel vârf de care ne este teama și dacă nu vom răspunde la ceea ce ni se va cere sa facem și vom avea niște discuții nelalocul loc despre drepturile fiecărei persoane, atunci lucrurile se vor prelungi pana spre toamnă, cum spun specialiștii odată cu vaccinarea a peste 70% din populația țării.

Asta se va întâmplă sigur spre iarnă. Probabil ca anul încă vom avea o vara destul de precauta în comportament zic eu”, a mai explicat medicul Emilian Imbri la b1.ro.