Evenimentul Zilei > Actualitate > Număr mare de infectări cu SARS-CoV-2 în școli. Statististicile sunt îngrijorătoare
Număr mare de infectări cu SARS-CoV-2 în școli. Statististicile sunt îngrijorătoare

Număr mare de infectări cu SARS-CoV-2 în școli. Statististicile sunt îngrijorătoare

Număr mare de infectări cu SARS-CoV-2 în școli, de la începerea acestui semestru și până în prezent, conform datelor statistice furnizate de Ministerul Educației.

Număr mare de infectări cu SARS-CoV-2 în școli. Infectările cu SARS-CoV-2 înregistrate în școli a trecut de 2.000 de cazuri, de la începerea cursurilor. Cele mai multe cazuri de infectare au fost înregistrate în rândul cadrelor didactice și ale angajaților din unitățile școlare.

Ministerul Educației a dat publicității noi date despre despre infectările cu noul coronavirus în rândul elevilor și al cadrelor didactice. Statistica vizează ultima săptămână, conform informațiilor puse la dispoziție de Minister.

Conform comunicării, un număr de 494 de clase/grupe şi-au suspendat activitatea didactică cu prezenţă fizică din cauza numărului de infectări. Statistica este valabilă pentru perioada 23 februarie – 1 martie (ora 18.00).

În aceeaşi perioadă, în sistemul naţional de învăţământ preuniversitar s-au înregistrat un număr de 405 infectări în rândul elevilor. Alte 418 infectări au fost înregistrate în rândul personalului didactic, didactic auxiliar şi nedidactic.

Număr mare de infectări cu SARS-CoV-2 în școli

Conform acelorași comunicări, până pe 19 februarie au fost confirmați, în total, peste 1.400 de elevi și angajați din școli cu COVID-19. Înregistrările au început din 8 februarie, data la care au fost redeschise majoritatea școlilor din România.

Conform datelor Ministerului Educației, între 23 februarie – 1 martie 2021, în sistemul național de învățământ preuniversitar s-au înregistrat:

– 405 infectări în rândul elevilor.

– 418 infectări în rândul personalului didactic, didactic auxiliar și nedidactic.

În aceste condiții, un număr de 494 de clase/grupe școlare și-au suspendat activitatea în perioada menționată.

Statisticile Ministerului Educației

Conform statisticilor Ministerului Educației, numărul de clase cu activitate suspendată în perioada 8-19 februarie este de 730. Numărul de elevi confirmați cu infecția provocată de SARS-CoV-2, în perioada 8-19 februarie, este de 809.

Numărul cadrelor didactice și a celorlalți angajați confirmați, în perioada 8 – 19 februarie este de 638.

Elevii din anii terminali vor merge la cursuri

Ministerul Educației propune ca elevii din clasele a VIII-a și a XII-a să participe fizic la cursuri. Aceasta chiar și în condițiile în care școala va intra în scenariul roșu. Ministrul Sorin Cîmpeanu susține că examenele naționale vor fi susținute cu prezență fizică. În aceste condiții, elevii trebuie să fie bine pregătiți pentru probe.

„Cât timp examenele naţionale vor fi organizate în format fizic, iar examenele naţionale sunt cu subiecte unice, e bine să dăm posibilitatea elevilor să se pregătească pentru Evaluarea şi Bacalaureat, care sunt definitorii pentru viaţa lor”, a spus Sorin Cîmpeanu.