Evenimentul Zilei > Actualitate > Mai multe școli intră în scenariul roșu. În ce condiții vor funcționa
Mai multe școli intră în scenariul roșu. În ce condiții vor funcționa

Mai multe școli intră în scenariul roșu. În ce condiții vor funcționa

Școli din țara noastră care intră în scenariul roșu începând de săptămâna viitoare, din cauza creșterii numărului de cazuri.

Trei școli vor funcționa în scenariul roșu începând de săptămâna viitoare. Și asta pentru că incidenţa cazurilor de COVID-19 cumulată la 14 zile depăşeşte 3/1.000 de locuitori. Este vorba despre unităţile de învăţământ din localitățile vâlcene Costeşti, Băile Olăneşti şi Şuşani. De asemenea, municipiul Râmnicu Vâlcea şi alte 22 de localităţi vor funcţiona potrivit scenariului galben.

Trei școli își vor desfășura activitatea în scenariul roșu

Scenariile de funcţionare a unităţilor de învăţământ din judeţul Vâlcea au fost actualizate vineri. Printr-o hotărâre a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU). Informează un comunicat al Instituţiei Prefectului Vâlcea.

Potrivit sursei citate, săptămâna viitoare, în judeţul Vâlcea, unităţile de învăţământ din trei localităţi (Costeşti, Băile Olăneşti, Şuşani) vor funcţiona conform scenariului roşu. Care presupune prezenţa în clase numai a copiilor de la grădiniţă şi din învăţământul primar. Iar în alte 23 de localităţi cu incidenţă a cazurilor între 3 şi 1 la mia de locuitori școlile vor funcţiona conform scenariului galben. În clase vor fi prezenți copiii de la grădiniţe şi creşe şi elevii din clasele primare şi terminale.

Ce localități din Vâlcea vor funcționa conform scenariului galben

Vor funcţiona conform scenariului galben unităţile de învăţământ din localităţile Roeşti (2,73), Boişoara (2,65), Bujoreni (2,48), Mihăeşti (2,31), Râmnicu Vâlcea (2,10), Popeşti (2,06), Nicolae Bălcescu (1,57), Guşoeni (1,50), Orleşti (1,50), Lăcusteni (1,49), Horezu (1,45), Băile Govora (1,43), Voineasa (1,40), Şirineasa (1,33), Bălceşti (1,26), Oteşani (1,18), Budeşti (1,13), Stoileşti (1,13), Tomşani (1,12), Drăgoeşti (1,05), Diculeşti (1,05) şi Călimăneşti (1,02) şi satul Valea Cheii (comuna Păuşeşti Măglaşi).

În celelalte 64 de localităţi din judeţ, care înregistrează o rată a incidenţei mai mică sau egală cu 1/1.000 de locuitori, unităţile de învăţământ vor funcţiona în scenariul verde. Cel care presupune desfăşurarea activităţilor didactice faţă în faţă pentru toate categoriile de preşcolari şi şcolari din aceste localităţi. După cum anunță Agerpres.


Ce școli se deschid în București. Care vor fi regulile pentru elevi și profesori

Peste 1 milion de teste rapide au fost distribuite în școli. Câte au fost folosite