Situație complicată în școlile din București. Mii de copii vor învăța de acasă

Situație complicată în școlile din București. Mii de copii vor învăța de acasă

Cel puțin cinci școli din Capitală sunt în scenariul roșu și alte 19 vor face cursurile exclusiv online, au anunțat autoritățile.

Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă al municipiului Bucureşti a luat, joi, hotărârea de aprobare a scenariului galben de organizare şi desfăşurare a cursurilor în 595 de unităţi de învăţământ din Capitală, scenariu avizat de Direcţia de Sănătate Publică şi Inspectoratul Şcolar.

De asemenea, potrivit aceleiași hotărâri, postată joi pe site-ul Instituţiei Prefectului Municipiul Bucureşti, s-a aprobat scenariul roşu de organizare şi desfăşurare în cinci unităţi de învăţământ din Capitală, scenariu avizat de DSP şi IŞMB.

Întrebarea care stă pe buzele oricărui părinte! Monica Anisie oferă răspunsul mult așteptat

Rafila, avertisment teribil despre începerea școlilor. Se va întâmpla la scurt timp

Cum poți să „fentezi” școala?! Soluția a fost oferită chiar de Ministrul Educației

Alte 19 unităţi de învăţământ preuniversitar din municipiul Bucureşti, care nu au fost cuprinse în niciun scenariu, vor desfăşura procesul de învăţământ în scenariul 3 - online, potrivit Ghidului de aplicare a măsurilor din Ordinului comun nr. 5487/1494/31.08.2020 al ministrului Educaţiei şi Cercetării şi ministrului Sănătăţii.

Autorităţile locale de pe raza municipiului Bucureşti vor asigura resursele necesare desfăşurării procesului de învăţământ, mai prevede hotărârea.

La nivelul întregii țări sunt 6.116 unități de învățământ în care se aplică scenariul verde, 2.711, scenariul galben și 101 unități de învățământ cu scenariul roșu, potrivit datelor preliminare anunțate de ministrul Monica Anisie.

E oficial. La București, școala începe pe scenariul doi. Ce trebuie să știe părinții și elevii

Arafat, tranşant cu privire la elevi: „Nu vrei să porți mască, ieși din clasă”

Iohannis: „Școala începe în condiții cu totul diferite”. Apel către părinți

Întrebată cum se va proceda cu elevii care vor simți nevoia să își dea masca jos, având în vedere perioada lungă de timp pe care aceștia vor fi obligați să o poarte zilnic, Monica Anisie a declarat că este de datoria profesorului care se află în momentul respectiv în sala de clasă să gestioneze astfel de cazuri.

Ne puteți urmări și pe Google News