Evenimentul Zilei > Actualitate > Panică pe un stadion, după ce o tribună s-a prăbușit sub ochii jucătorilor. Și un fotbalist român s-a trezit în 2004 cu fanii la picioarele sale. VIDEO
Panică pe un stadion, după ce o tribună s-a prăbușit sub ochii jucătorilor. Și un fotbalist român s-a trezit în 2004 cu fanii la picioarele sale. VIDEO

Panică pe un stadion, după ce o tribună s-a prăbușit sub ochii jucătorilor. Și un fotbalist român s-a trezit în 2004 cu fanii la picioarele sale. VIDEO

La finalul unei partide din campionatul Olandei, jucătorii oaspeților au mers la suporteri, pentru a sărbători succesul, dar tribuna nu a făcut față euforiei.

Incident mai rar întâlnit pe stadioanele de fotbal cu pretenții a avut loc la finalul partidei pe care NEC Nijmegen a disputat-o, duminică, pe teren propriu, în fața celor de la Vitesse Arnhem (scor 0-1), în prima ligă a Olandei.

Nu s-a înregistrat nicio victimă după ce acel sector al tribunei s-a prăbușit. Autoritățile din Olanda urmează să deschidă o anchetă

La finalul confruntării, jucătorii oaspeților au mers pentru a sărbători succesul alături de fanii care făcuseră deplasarea pentru a-i susține. În acele momente de euforie, sectorul tribunei s-a prăbușit. Din fericire, niciun spectator nu și-a pierdut viața. Autorităţile olandeze au anunţat că au început o investigaţie. La final, cauzele prăbuşirii tribunei vor fi prezentate publicului.

Claudiu Răducanu i-a adus în culmea fericirii pe suporterii lui Espanyol Barcelona în anul 2004

Un incident asemănător s-a petrecut în Spania, în anul 2004. La partida dintre Villarreal și Espanyol Barcelona, un gard al tribunei în care se aflau suporterii ai catalanilor s-a rupt. Ce s-a întâmplat. Fanii sărbătoreau un gol înscris de românul Claudiu Răducanu, atacant care fusese transferat recent de „alb-albaștri” de la Steaua București. Câțiva suporteri s-au ales cu răni, dar nu au existat victime.

O tribună a stadionului echipei Amiens s-a prăbuşit în anul 2017,, după ce fanii sărbătoreau golul formaţiei OSC Lille, din campionatul Franţei, meciul fiind întrerupt în minutul 15.

Ce a povestit un martor al accidentului care s-a petrecut la Amiens

„În momentul în care s-a marcat, fanii de la Lille au sărit pe gard, care a cedat. 100 de persoane au căzut pe teren, probabil de la cel puţin doi metri. Au căzut unii peste alţii. Echipele de intervenţie s-au mişcat rapid. Am văzut 5-6 persoane luate cu targa”, a declarat un martor ocular, care a mai precizat că, după câteva minute, fanilor oaspeţilor li s-a cerut să nu se mai mişte.